Jaguar a prezentat E-Pace facelift: mici modificări la nivel estetic, un nou ecran central curbat cu diagonala de 11.4 inch și variantă plug-in hybrid

de Cornel Șocariciu
Joi, 29.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a pregătit o serie de noutăți pentru E-Pace. SUV-ul producătorului britanic dispune de mici îmbunătățiri exterioare, de noutăți la nivelul interiorului și de o gamă de motorizări cu versiuni mild-hybrid. Varianta de top are un sistem de propulsie plug-in hybrid cu 309 cai putere și autonomie electrică de până la 55 de kilometri.

Jaguar a publicat primele imagini și detalii referitoare la E-Pace facelift. SUV-ul constructorului britanic mizează acum atât pe noutăți estetice, cât și pe o serie de îmbunătățiri la interior.

Modificările de design pregătite de Jaguar nu sunt unele majore. Britanicii propun acum o grilă frontală mărginită de o ramă cromată, prize de aer mai mari cu elemente de protecție restilizate, faruri cu o semnătură luminoasă nouă și logo-ul companiei pe accesoriile aripilor laterale. Cei care vor să renunțe la elementele de caroserie cromate, vor putea opta pentru pachetul Black Exterior.

La interior, Jaguar a introdus un nou ecran dedicat sistemului de infotainment. Acesta este curbat și are o diagonală de 11.4 inch și integrează sistemul de operare Pivi Pro. Serviciul dispune de actualizări Over-the-air și oferă conectivitate Apple CarPlay și Android Auto.

Britanicii oferă un volan cu design nou, iar instrumentarul digital de bord cu diagonala de 12.3 inch rămâne o dotare opțională.

Tapițeria a fost și ea îmbunătățită, iar oglinda centrală poate fi comandată cu sistemul ClearSight (o cameră video amplasată în spate transmite imagini care mai apoi sunt afișate pe oglinda retrovizoare). Jaguar menționează că a fost îmbunătățit și sistemul de climatizare.

Conform oficialilor companiei, E-Pace facelift folosește platforma Premium Transverse Architecutre, iar inginerii au optat și pentru câteva modificări la nivelul suspensiei, astfel încât SUV-ul să ofere un comportament dinamic mai bun.

Gama de motorizări include unități diesel și benzină care dispun și de sisteme mild-hybrid. Varianta de bază în gama diesel are 2.0 litri și dezvoltă 163 de cai putere. Aceasta va fi disponibilă atât cu o transmisie manuală cu șase trepte (exclusiv tracțiune față și fără sistem mild-hybrid) cât și cu o cutie automată cu nouă rapoarte (doar AWD).

A doua motorizare diesel are tot 2.0 litri și dezvoltă 204 cai putere (standard este oferită cu transmisie automată cu nouă trepte și tracțiune integrală).

Cei care preferă o motorizare pe benzină au la dispoziție propulsorul de 2.0 litri în versiuni de 200 CP, 249 CP și 300 CP.

Indiferent de alegerea făcută, versiunile pe benzină sunt echipate standard cu transmisia automată cu nouă trepte și sistem de tracțiune integrală.

Varianta Jaguar E-Pace P300e plug-in hybrid mizează pe motorul pe benzină de 1.5 litri cu 200 CP și pe un motor electric amplasat pe puntea spate. În total, sistemul livrează 309 CP, iar bateria de 15 kWh asigură o autonomie electrică de până la 55 de kilometri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru