Jaguar ar putea lansa un SUV în 2016

de Sebastian Toma
Marti, 13.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar ar putea lansa primul său SUV în 2016. Modelul s-ar lupta în segmentul în care va activa Porsche Macan, susţin englezii de la Autocar.

Esential 2016 este anul în care se spune că va debuta SUV-ul celor de la Jaguar.
Jaguar a aprobat pentru producţie SUV-ul său, spun englezii de la Autocar. În 2012, englezii de la Autocar vorbeau despre un SUV Jaguar, care era deja în dezvoltare de doi ani, iar conceptul era aşteptat să debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt din 2013. La începutul anului, reprezentanţii Jaguar susţineau că preferă să se concentreze pe clasa medie şi să ignore segmentul SUV-urilor.

Sursele citate de englezii de la Autocar spun că viitorul SUV de la Jaguar va aparţine segmentului compact şi se va lupta cu viitorul Porsche Macan. Preţurile sale ar putea fi apropiate de cele ale lui BMW X3, în timp ce aspectul exterior al modelului este descris ca fiind "uimitor", după cum explică o altă sursă citată de publicaţia britanică. Toate sursele citate până acum de publicaţia britanică anunţă un design deosebit pentru primul SUV al mărcii britanice deţinute de Tata Motors.

Primul SUV al mărcii Jaguar ar fi destinat familiilor tinere cu dare de mână, care ar avea nevoie de spaţiul oferit de acest model şi şi-ar dori un automobil de segment premium, construit de un producător premium cu renume. Surse din cadrul mărcii britanice susţin că noul SUV de la Jaguar va avea o platformă din aluminiu, derivată din cea folosită de viitorul competitor al lui BMW Seria 3, bazată la rândul său pe platforma Premium Lightweight Architecture introdusă odată cu noile Range Rover şi Range Rover Sport.

Modelul va fi orientat spre sportivitate, latura off-road urmând să fie neglijată de inginerii mărcii britanice.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru