Jaguar: "Crossoverele şi SUV-urile nu sunt o prioritate pentru noi"

de Sebastian Toma
Luni, 04.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Jaguar spun că nu sunt interesaţi de producţia unui SUV sau a unui crossover, contrar unor zvonuri apărute săptămâna trecută.

Reprezentanţii Jaguar au infirmat ipotezele privind dezvoltarea unui SUV sau a unui crossover. Însă, englezii au discutat despre un competitor al lui BMW Seria 3. Indiferent ce tip de caroserie vor realiza, modelul îi este necesar mărcii britanice. Conducerea mărcii a decis că acest segment va realiza volume importante în viitor, care ar ajuta marca să-şi dubleze vânzările, ţinta lor fiind de 120.000 unităţi pe an. Cei de la Jaguar au nevoie de aceste rezultate pentru a-şi asigura viitorul alături de Land Rover şi Tata Motors, marca Land Rover fiind deja bine stabilită din acest punct de vedere, graţie noului Evoque şi a comenzilor înregistrate de acesta.

"Seria 3 este o idee pe care putem să o urmărim, dar nu este singura opţiune. Toate maşinile din acest segment sunt bune. Toate au un amestec de performanţă şi eficienţă, alături de echipamente sofisticate. Audi a avut nevoie de 20 de ani să ajungă unde este. Ne este imposibil să venim direct şi să obţinem prima poziţie, dar trebuie să găsim căi să ne facem afacerea profitabilă şi să ne extindem baza de clienţi.

Derulăm o analiză creativă a consumatorilor şi a competitorilor din acest segment şi vom lua o decizie foarte bine documentată", a declarat Adrian Hallmark, directorul Jaguar.

Ultimul model Jaguar din acest segment se numea X-Type şi a fost produs între 2000 şi 2009. Modelul era bazat pe o platformă de Ford Mondeo, lucru care a înfuriat puriştii mărcii şi a dus la critici susţinute din partea specialiştilor. Cei de la Jaguar sperau să vândă 100.000 de unităţi anual. Deşi a fost cel mai bine vândut model Jaguar al tuturor timpurilor, X-Type nu a reuşit să depăşească 50.000 de unităţi pe an, vârf atins în 2003. În acelaşi an, Audi vindea 48.922 unităţi A4, BMW vindea 106.950 unităţi Seria 3, iar Mercedes-Benz vindea 60.658 unităţi C-Klasse.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Foarte rau...un SUV sau un Crossover le-ar fi adus un profit mai mare. Sunt cam cele mai cautate si dorite clase de masini.
    2 13
  • @Mafia A avut masini superbe. Din 1980 au produs numai ''uraciuni''
    5 5
  • ''viitorul consta in hybrizi si electrice" ?
    din marea ta cunoastere si intelepciune, ai ajuns la concluzia asta?
    si nu ne mai obosii cu tehnologia nipona ( cele mai mari genii au fost "sunt" din germania, anglia ,italia,franta ...nu fac referire la un anumit domeniu de cercetare)
    si cei care cred ca sua ...au tehnologie de varf...din simplu motiv,au importa genii..in rest e o natiune de .........
    12 3
  • Cineva
    @Mafia
    Tu te cam dai mare si tare pe aici dar de fapt habar nu ai de nimic si esti pe langa subiect mereu. Lasa oamenii sa comenteze ce vor si nu mai fa tu pe desteptul !
    13 2
  • Nu se vand usor Jaguariile second hand.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru