Jaguar își dorește versiuni speciale pentru I-Pace: SUV-ul electric ar putea primi o variantă de performanță, dar și una dedicată ieșirilor în off-road

de Cornel Șocariciu
Joi, 29.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar își dorește versiuni speciale pentru SUV-ul I-Pace. Modelul electric dezvoltat de constructorul britanic ar putea primi atât o variantă de performanță (SVR), cât și o versiune dedicată pasionaților de off-road (SVX).

Jaguar I-Pace este primul SUV 100% electric disponibil oficial și pe piața din România. Conform reprezentaților constructorului britanic, în următorii ani am putea vedea mai multe versiuni speciale dezvoltate de divizia Special Vehicle Operations (SVO).

Aflat în cadrul Salonului Auto de la New York, Hanno Kirner, directorul diviziei SVO, spune că oficialii constructorului britanic au început procesul de evaluare.

"Nu am făcut niciun angajament, dar am demarat procesul de evaluare. Există o serie de elemente pe care le putem folosi pentru a dezvolta mai multe versiuni", a declarat oficialul diviziei SVO.

Reprezentanții producătorului britanic nu se gândesc doar la o variantă de performanță (SVR), ci își doresc și o versiune SVX, dedicată pasionațior de off-road.

"Regulile pentru un model de performanță tradițional (cu motor cu combustie internă) sunt deja trasate, iar noi reacționăm conform acelor reguli. În cazul vehiculelor electrice, regulile nu au fost încă subliniate, iar acest lucru oferă opotunități", a declarat în urmă cu câteva săptămâni un alt oficial SVO.

Jaguar I-Pace oferă 400 de cai putere, 700 Nm și are o autonomie de 480 de kilometri.

În România, prețul de pornire pentru SUV-ul electric este de 77.945 de euro. Lista completă de prețuri o găsiți aici.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • O masina interesanta, imi place mai mult decat tesla model x, e chiar mai rapida decat varful de gama de la tesla model x, p100d, cu putin dar oricum nu cred ca o achizitionezi pentru sport, insa e placut ca este o masina performanta. Imi place si interiorul, desenat foarte elegant si tehnologia este la un nivel inalt!
    5 2
  • Mai rapid decat P100D? In ce film?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru