Jaguar Land Rover ar putea renunța la unele modele, din cauza crizei: “Trebuie să mai așteptăm câteva săptămâni înaintea deciziei”

de Paul Cosma
Vineri, 19.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover va decide “în următoarele săptămâni” dacă va trebui să reducă și mai mult costurile, cu posibilitatea renunțării la unele modele din cauza crizei, după cum a declarat unul dintre reprezentanții Tata Motors.

Grupul Jaguar Land Rover a înregistrat o scădere de 12% a vânzărilor în anul financiar 2019-2020, pe fondul unui declin de 31% în primele trei luni din acest an. Britanicii au raportat pierderi de peste 420 de milioane de lire sterline din cauza crizei COVID-19.

Proprietarul Tata Motors analizează situația JLR și spune că va lua o decizie “în următoarele săptămâni”, fiind posibile tăieri mai mari de costuri și eliminarea unor modele din portofoliu.

“Trebuie să mai așteptăm câteva săptămâni în cazul JLR și să înțelegem situația mai bine. Nu vrem să reacționăm la titlurile din ziare, pentru că deciziile de astăzi ne vor afecta și peste 3-4 ani,” a declarat directorul financiar de la Tata Motors.

Un oficial JLR a transmis că unele programe de dezvoltare au fost deja suspendate și că deciziile viitoare vor fi bazate pe lichiditățile companiei.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Eu și Irene, contra Costel
    Dacă ar fi decizia mea aș tăia X, F și J pt că nu reușesc mare lucru în clasa lor. Aș face decât 2 modele clasice: unul cu 2 locuri demn de numele Jaguar și un concurent pt CLS/seria 6 în stil britanic. În rest tot pe platforma de SUV-uri.
    5 7
  • Valabil pentru toti care doar reduc costurile, dar si investitiile in dezvoltare, asta functioneaza pe termen scurt, pe mediu si lung inseamna faliment sau preluare, JLR nu are oricum multe modele, ce sa mai reduca ?

    Eu cred ca mai bine sa n-o mai dea dupa cires, indienii nu sunt capabili sa duca JLR la profit si sa-i asigure un viitor, cel mai bine sa vanda, peste cativa ani nu vor mai primi mai nimic si vor ramane si cu pierderi uriase.
    11 1
  • Limba Romana
    decât nu se foloseste decât cu negatie sau cand faci o comparatie, ca in fraza urmatoare:
    Si va dati cu parerea despre lucruri si mai complicate decât Limba Romana.

    In rest, JLR cu siguranta vor renunta la unele modele. Brexit + covid isi vor pune amprenta pe industria "britanica" de automobile.
    11 0
  • Chiar daca au un acord pt platforme si motoare cu BMW, solutia viabila pt JLR ar fi vanzarea catre un producator de prestigiu, unul cu experienta in masini ”premium”, inclusiv in motoare cu 6 si 8 cilindri. (BMW, Mercedeas, Audi, Toyota-Lexus)
    Problema lor actuala este ca produsele lor concureaza ca gama si pret acei producatori enumerati anterior, insa aceaia reusesc la modelele lor o fiabilitate si performante mai bune)
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru