Jaguar-Land Rover: “Criza cipurilor va duce la scăderea vânzărilor cu 50%”

de Paul Cosma
Marti, 06.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover transmite că actuala criză a cipurilor va provoca o scădere cu 50% a vânzărilor din al doilea trimestru, față de așteptările inițiale.

Criza globală de semiconductori dă mari bătăi de cap producătorilor auto, care au dificultăți în a evalua impactul negativ pe termen scurt și mediu. 

Oficialii Jaguar Land Rover susțin că vânzările grupului vor fi mai mici cu 50% decât se așteptau inițial, în trimestrul al doilea. 

“Este foarte dificil să estimăm impactul crizei. Ne așteptăm ca problemele să continue până la sfârșitul anului și după aceea,” potrivit unui document oficial JLR. 

În aprilie,  Jaguar Land Rover a oprit, pentru o săptămână, producția la două uzine din Marea Britanie din cauza crizei mondiale de semiconductori. Au fost afectate atunci modele precum XE, XF, F-Type și Land Rover Discovery Sport. 

Compania a anunțat recent oprirea temporară a producției pentru modelul Defender la uzina din Slovacia, pe fondul aceleiași crize. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (6)

  • Steluta de la cofetarie
    Bine ca nu e criza de cip(corectiv-igienic-parfumat). Putem face o coliva cu el pentru toata industria auto europeana,cip presarat din belsug pe coliva+o bomboana electrizanta!
    5 11
  • Edikkk
    De ce aşa drastic faţă de alţi constructori europeni?

    Să fie doar cip-urile?
    Sau de fapt Brexit?

    Mda
    12 11
  • De ce electrikkk are întotdeauna doar o mânuța verde?
    6 9
  • ACE - Craiova
    În timp ce Samsung ezită - Companiile mondiale de semiconductori vor construi încă 29 de fabrici - chosun.com 27.06.2021

    https://www.chosun.com/economy/tech_it/2021/06/27/7OA6OEKIIJHVPBGUACMHN6254U/
    13 1
  • Au încercat unii sa ma contrazică... nu asta era ideea ...ci ca electikkk are întotdeauna o mânuțe verde imediat după ce postează
    3 5
  • sigur ca si brexitul are un efect, dar principala cauza e ca j-lr sunt niste mizerii de masini. sa incerci sa justifici scaderea vanzarilor ascunzandu-te in spatele crizei cipurilor e penibil. cei mai castigati sunt clientii care nu au mai apucat sa cumpere infectiile de la j-lr. am mai zis, singura salvare a j-lr e sa treca pe electric cat mai repede, ca sa scape de sursa tuturor problemelor, altfel faliment scrie pe ei, pentru ca prosteala n-are cum sa tina la infinit.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru