Jaguar Land Rover dezvoltă un scaun de mașină inovator: forma scaunului va simula mersul pe jos

de Daniel Popescu, Foto: Jaguar Land Rover
Vineri, 17.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover a anunțat că dezvoltă un scaun pentru mașină cu o formă specială care stimulează mușchii în același mod ca mersul pe jos.

Inginerii diviziei Body Interiors Research din cadrul Jaguar Land Rover au anunțat că intenționează să dezvolte un scaun pentru mașină care să stimuleze mușchii în același mod în care o face și mersul pe jos.

Forma noului scaun se ajustează automat pentru a se potrivi oricărui șofer și pasager și are rolul de a se genera anumite mișcări specifice mersului pe jos.

Pentru moment, oficialii Jaguar Land Rover nu au oferit informații detaliate despre tehnologie, însă menționează că vor utiliza o serie de tehnici care nu au fost încă folosite în industria auto.

"Folosim expertiza de inginerie pentru a dezvolta scaunul viitorului, prin utilizarea unor tehnologii inovatoare care nu au mai fost observate în industria auto", a declarat Steve Iley, medicul-șef al celor de la Jaguar Land Rover.

Constructorul britanic susține că a luat decizia de a dezvolta un astfel de scaun pe baza unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care afirmă că peste 25% din populația globului petrece prea mult timp pe scaun, indiferent că este vorba despre birou sau despre scaunul mașinii.

Via Jaguar Land Rover

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru