Jaguar Land Rover pregătește 5 modele noi în următorii 2 ani: pe listă se află noul Defender, SUV-ul Jaguar J-Pace și un nou model Land Rover

de Paul Cosma
Luni, 05.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover are un “plan de supraviețuire”, după pierderile uriașe din ultimul timp. JLR vrea să lanseze 5 modele noi în următorii 2 ani, pe listă fiind noul Defender, SUV-ul Jaguar J-Pace, precum și un nou model Land Rover.

Jaguar Land Rover a înregistrat pierderi de aproape 500 de milioane de dolari în al doilea trimestru din acest an. Pierderile au fost de aproape două ori mai mari față de rezultatul avut în aceeași perioadă din 2018. JLR nu reușește să-și revină din punct de vedere financiar, programul de redresare neavând deocamdată rezultate.

Totuși, JLR are un “plan de supraviețuire” prin care vrea să lanseze 5 modele noi în următorii 2 ani. Potrivit documentelor oficiale, citate de Autocar, pe lista pregătită de JLR se numără noul Defender, o nouă generație Range Rover, crossover-ul Road Rover, SUV-ul Jaguar J-Pace, precum și electricul Jaguar XJ.

Toate modelele vor fi construite pe noua platformă MLA a celor de la Jaguar Land Rover, care va oferi posibilitatea dezvoltării unor versiuni mild-hybrid, plug-in hybrid, dar și 100% electrice pentru vehiculele viitoare ale grupului.

Vânzările JLR au scăzut cu 11.6% în intervalul aprilie – iunie 2019, cauzele invocate fiind din nou Brexitul, precum și reducererea cererii pe piața din Marea Britanie.

Noul CEO, Ralf Speth, este convins însă că JLR va reveni pe profit în acest an fiscal, bazându-se pe o cerere ridicată pentru modele precum Range Rover Evoque, Discovery Sport și Jaguar XE.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru