Jaguar Land Rover va reduce producția la două fabrici din Marea Britanie: “Măsura reflectă scăderea cererii la nivel global”

de Paul Cosma
Vineri, 07.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover a anunțat că va reduce producția la două fabrici din Marea Britanie, pe fondul scăderii vânzărilor din 2019. Grupul spune că acest lucru “reflectă scăderea cererii la nivel global”.

După ce a transmis că va concedia circa 500 de angajați (10% din total) de la uzina unde sunt produse Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport, grupul britanic JLR anunță noi măsuri în contextul scăderii vânzărilor cu 6% în 2019.

Jaguar Land Rover va micșora producția la două fabrici, respectiv Castle Bromwich și Solihull. Potrivit planului, producția va fi oprită complet în anumite zile sau va fi redusă la jumătate în altele, în perioada februarie-martie.

“Vom face schimbări minore în programele de producție pentru Solihull și Castle Bromwich, măsuri ce reflectă scăderea cererii la nivel global,” au transmis reprezentanții JLR.

În 2019, Jaguar și Land Rover au comercializat împreună 557.706 unități, cu 6% mai puține comparativ cu anul anterior, cauza principală fiind scăderea vânzărilor din China.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru