Jaguar ne prezintă o nouă imagine teaser a lui XE, succesorul lui X-Type

de Sebastian Toma
Luni, 19.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a publicat pe contul oficial de Facebook o imagine teaser a modelului care va fi succesorul lui X-Type. Acesta se va numi XE şi va fi o berlină entry-level.

Jaguar se pregăteşte de lansarea unei noi berline în gama sa, care va fi modelul entry-level în portofoliul mărcii britanice. Vorbim despre XE, succesorul lui X-Type, al cărui prototip a fost prezentat într-o versiune camuflată pe contul oficial de Facebook al mărcii din Regatul Unit. Remarcăm o versiune la scară a siluetei lui XF, cu oglinzi laterale de dimensiuni generoase, blocuri optice subţiri şi prelungite înspre aripi şi o linie a geamurilor laterale inspirată din cea a unui coupe. Primele informaţii anunţă o platformă nouă pentru acest model, fiind aşteptată noua platformă iQ(Al), cu o rezistenţă structurală sporită, o masă totală extrem de scăzută şi o capacitate de modulare ce va permite folosirea ei pentru mai multe tipuri de caroserii. De asemenea, arhitectura sa va permite instalarea unei propulsii posterioare sau a unei tracţiuni integrale, precum şi folosirea ei ca bază pentru un ansamblu de propulsie electric.

Jaguar va lansa trei modele complet noi în 2015

Gama de motorizări a lui Jaguar XE va avea mai multe unităţi cu patru cilindri în linie, dar este aşteptat şi un propulsor V6 supraalimentat, care va avea o cilindree de 3.0 litri şi ar putea livra 350 CP. Cei de la Jaguar ar putea lansa noul XE la Salonul Auto de la Paris, în timp ce debutul comercial al modelului este probabil în decursul anului viitor.

"Este şi logic să foloseşti inerţia de succes a celor de la Land Rover pentru a extinde gama Jaguar.

Marca Jaguar este la jumătate din scara lui Land Rover, aşa că este nevoie de modele noi pentru aceasta, iar investitorii vor dori lansarea de modele mai mici", explică Christoph Stuermer, director cercetare IHS Automotive.

Jaguar anunţă o avalanşă de modele pe platforma SUV-ului C-X17

Precedentul teaser al lui Jaguar XE ne arăta acest model, expus cu titlul de concept.

Urmareste Automarket
Exponatul din imaginea teaser prezentată de englezii de la Jaguar are o serie de linii trasate pe caroserie, care subliniază şasiul din aluminiu al modelului, precum şi elementele de siguranţă integrate de acesta.
La fel ca X-Type, Jaguar a gândit noul XE pentru a se lupta în segmentul premium al clasei medii, cu modele precum Audi A4, BMW Seria 3, Mercedes-Benz C-Klasse şi Lexus IS.

Jaguar anunță planurile pentru un urmaș al lui X-Type la Frankfurt

Via Jaguar

Comentarii (1)

  • Nu am idee cum faceti voi, dar de ce trebuie sa ma duc pe YouTue pentru a vedea in fullscreen? Aici nu pot.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru