Jaguar nu pierde timpul: al doilea SUV al englezilor se numește E-Pace și se duelează cu BMW X1 și Mercedes GLA

de Bogdan Mirică
Vineri, 14.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a dezvăluit oficial noul E-Pace, al doilea SUV din gamă, poziționat sub F-Pace. Modelul se va bate cu BMW X1, Audi Q3 și Mercedes GLA.

După ce a lansat F-Pace, primul său SUV din istorie, Jaguar nu a stat prea mult pe gânduri, Englezii vor să profite cât încă se poate de pe urma exploziei SUV-urilor și ne face cunoștință cu noul E-Pace, un SUV compact, menit să se duelez cu modele premium precum BMW X1, Mercedes GLA și Audi Q3.

Nu este greu de intuit că Jaguar plănuiește să facă din E-Pace cel mai bine vândut model al său, cu planuri clare de a-l depăși pe F-Pace.

● Noul E-Pace a fost dezvoltat de-a lungul a trei ani. Are la bază arhitectura lui Range Rover Evoque, iar suspensia este împrumutată de la sedanul XF.

Designul nu se inspiră de la fratele mai mare F-Pace. Ian Callum, designerul Jaguar, susține că liniile SUV-ului sunt împrumutate de la coupe-ul sportiv F-Type.

● Noul Jaguar E-Pace poate fi comandat opțional cu jante de 21 de inch, cele mai mari oferite în acest segment, dar și cu un acoperiș contrastant de culoare neagră. Unul panoramic este și el opțional.

● Interiorul este și el influențat de cel al lui F-Type.

Există cusături contrastante, similare cu nuanța caroseriei, o planșă de bord mult mai fluidă și inserții Noble Chrome.

Echiparea standard va include un ecran multimedia central de 10 inch, denumit Jaguar Touch Pro și la fel de prompt ca telefoanele mobile actuale. Opțional, clienții pot comanda unul de 12 inch. Ambele oferă conexiune 4G, comenzi vocale și un hotspot la care se pot conecta opt dispozitive. Există patru prize de 12V și cinci prize pentru USB.

● Clienții pot înlocui instrumentele de bord clasice cu un ecran de 12.3 inch, similar cu Virtual Cockpit-ul regăsit pe modelele Audi. Nu lipsește nici afișajul Head-Up Display, proiectat pe parbriz.

● E-Pace beneficiază de un ampatament mai mare decât cel al lui Evoque, iar asta este sinonim cu spațiu interior generos. Englezii susțin că portbagajul are o capacitate standard de 577 de litri.

● Gama de motorizări va fi compusă din cinci agregate, dintre care toate cu o capacitate de numai 2.0 litri și toate din gama nouă Ingenium.

Unitățile diesel de 2.0 litri au puteri de 150, 180 și 240 de cai, în vreme ce fanii benzinei vor putea alege între 246 și 296 de cai.

O cutie manuală cu șase rapoarte este oferită standard, însă clienții vor putea comanda și o cutie automată cu nouă trepte. De asemenea, tracțiunea integrală va fi disponibilă pe majoritatea versiunilor, excepție făcând dieselul entry-level.

● Pe lângă versiunea standard, Jaguar E-Pace va avea și un pachet sportiv denumit R-Design, dar și alte trei niveluri de echipare.

Comentarii (11)

  • Adrian C
    Foarte simpatic. Extraordinar de frumos ! Comparativ cu Q2 e opera de arta. M-as bucura daca si Porsche ar lua exemplu lor si ar scoate un suv compact sub Macan la fel de frumos. Din pct. meu de vedere e peste concurenta cu mult ! Doar Porsche poate sa vina cu ceva mai bun !
    20 7
  • carcotasu
    probabil cei de la Audi se gandeau: bai lansam A8-ul, timp de o saptamana lumea are ce vorbi.
    17 7
  • Manutza lui Callum se observa, cam tot ce atinge el devine aur...si se bate cu Evoque la design

    Asa cum zicea antevoribitoru', Herr Porsche ur turn!

    Aia de au lansat aaaaaopt, acum 1-2 ani aveau cele mai mari cheltuieli cu reclama si publicitatea in USA... s-a dovedit ca .degeaba, strang praful dupa primii 2 clasati. Dupa principiul ce e prea mult strica, poporului i se apleaca decat sa i se ridice interesu'.
    10 4
  • Faguar
    Simpatic pana dai de problemele mari de fiabilitate specifice marcii. Eu nu stiu nici un posesor de Jaguar nou care sa-si fi schimbat masina cu aceeasi marca.
    13 2
  • Ma uitam la niste clipuri cu prezentarea lui E-Pace si ziceau oamenii ca in interior, acestui model i se zicea Jaguar cub (pui), de acolo si imaginile cu puiul de jaguar pe marginea parbrizului (46) si iluminarea de sub oglinda (51). Mi s-a parut foarte simpatica treaba
    7 1
  • BaditzaEx
    Are botul de Suzuki Swift
    10 5
  • Simpatic mini SUV premium. Mi se pare mai fain la design decat Mercedes GLA, Mini Countryman sau Audi Q2/3. Eventual noul BMW X1 sa arate la fel de bine. Ce imi place la Jaguar e ca inca se concentreaza pe sportivitate. Acest mic SUV cu un motor 2.0 benzina de 246 de cai ar fi o mica racheta. Plus ca e mai placut de manevrat pe stradutele inguste si aglomerate ale prezentului, pentru care majoritatea masinilor moderne sunt mult prea mari.
    10 6
  • @Faguar

    Io nu stiu nici un posesor de jaguar! ......dar stiu pe altii care au pisica
    13 4
  • SIMPATIC, DOAR CA INCA N-AM GASIT ARGUMENTUL PENTRU CARE AI DA PESTE 40K PE O MASINA (INDIFERENT DE MARCA SI DE BANII PE CARE-I AI IN BUZUNAR)
    5 6
  • @vianu, ur este un vechi oras sumerian.......Stiu ce ai vrut sa scrii. :))
    3 2
  • @kotagaeshi

    hehehehe....manualul de "Istorie Antica" de clasa a-V-a
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru