Jaguar prezintă o ediție aniversară pentru C-Type Continuation. Preț de 1.7 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Classic, divizia de modele clasice a mărcii britanice, a lansat două exemplare speciale pentru C-Type Continuation, o reproducție fidelă a celebrului model de curse. Ediția marchează 70 de ani de când Jaguar a câștigat pentru prima dată celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Anul acesta, Jaguar a readus la viață celebrul model de curse C-Type, prin divizia de mașini clasice Jaguar Classic. Modelul nu este o simplă replică, ci o reproducție fidelă a modelului original, care a concurat în faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans în 1953.

La acea vreme, Jaguar aducea o inovație care avea să schimbe pentru totdeauna automobilele: frâna cu disc. Noul C-Type Continuation păstrează inclusiv motorul original de 3.4 litri cu 6 cilindri și care conține carburatoarele triple Weber originale. Motorul dezvoltă 220 de cai putere, fiind un propulsor foarte puternic pentru standardele anilor ’50.

Caroseria este construită din aluminiu, precum modelul original, iar interiorul și scaunele sunt, de asemenea, reproduse fidel după exemplarele originale din 1953 și cu cele mai multe elemente construite manual. De altfel, procesul de construire a unui exemplar C-Type Continuation durează peste 3000 de ore, iar exemplarele sunt produse la sediul Jaguar Classic Works din Coventry.

Noua ediție 70 Edition este disponibilă în două culori.

Mai întâi avem o culoare argintie, menită să marcheze cei 70 de ani de la succesul obținut la Le Mans. Interiorul este vopsit în roșu pentru cei care aleg această vopsea la exterior.

A doua versiune este vopsită în culoarea exemplarului care chiar a trecut primul linia de sosire în acea cursă, pilotat de Tony Rolt și Duncan Hamilton. Este vorba despre celebra nuanță de verde British Racing Green, iar scaunele sunt vopsite într-o culoare verde.

Alte detalii ale noului model includ embleme argintii speciale, create în parteneriat cu bijutierul Deakin & Francis și plăcuțe montate pe bord confecționate din bucăți preluate de la rezervoarele de benzină ale exemplarelor originale.

Toate exemplarele Jaguar C-Type Continuation sunt aprobate de către FIA și sunt eligibile pentru participarea la evenimente istorice organizate de către federație. Fiecare exemplar este construit cu ajutorul tehnologiei CAD, dar și prin metodele și tehnicile de construire utilizate în anii ’50 pentru a păstra autenticitatea modelului.

Jaguar C-Type Continuation este disponibil în serie limitată și are un preț de 1.7 milioane de euro.

via Jaguar

Comentarii (1)

  • La mine în oraș cel mai repede se vând la dealeri mașinile foarte scumpe (semn că se apropie criza) (Maybachul nu a stat o lună). Trendul cu edițiile limitate este pentru cei cu foarte mulți bani care își fac colecții.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru