Jaguar revine la transmisiile manuale odată cu lansarea noului F-Type

de Mircea Meșter
Joi, 08.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Transmisiile manuale, lăsate de Jaguar pe margine după lansarea noii generaţii de modele ale mărcii britanice, vor reveni în forţă în gamă după lansarea sportivei F-Type.

După ce au decis să renunţe complet la cutiile de viteze manuale pe gama proprie, britanicii de la Jaguar par să se răzgândească odată cu apariţia în gamă a sportivei F-Type (foto), prezentată în premieră mondială acum o lună şi jumătate la Salonul Auto de la Paris.

Informaţiile vin din partea directorului mărcii Jaguar, Adrian Hallmark, care susţine că întoarcerea cutiilor manuale în gama Jaguar are ca logică ideea de sportivitate pe care acestea o imprimă maşinilor. "Maşinile sport au nevoie de transmisie manuală pentru a fi credibile din punct de vedere sportiv", spune Hallmark, care recunoaşte faptul că o cutie manuală beneficiază atât de beneficii dinamice, cât şi de avantaje economice când vine vorba de un model construit pentru şosea.

Noile noastre cutii manuale vor avea cel puţin 6 trepte.

Adrian Hallmark
Global Brand Manager Jaguar
Conform declaraţiilor lui Adrian Hallmark, o cutie manuală nu se pretează modelelor de lux, cum este Jaguar XJ, iar dezvoltarea unei astfel de transmisii va dura cel puţin un an.
"Nu-mi pot imagina un XJ cu transmisie manuală. XF este cel mai mare model pe care poate fi montată o cutie de acest tip", încheie oficialul britanic. 

În altă ordine de idei, Hallmark a confirmat faptul că noile modele Jaguar vor beneficia de noua generaţie de cutii automate cu nouă trepte pe care constructorul german ZF le va scoate pe piaţă în 2013. Şeful ZF: "Nouă trepte de viteze sunt suficiente pe transmisiile modelelor existente pe piaţă în 2012."

Comentarii (1)

  • Catalin
    DE VIS.... Un adevarat urmas al lu E-Type, declarat de multi designeri cea mai frumoasa din istorie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru