Jaguar se intoarce in Le Mans in sezonul 2010

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.02.2010
Dupa o absenta de aproape 20 de ani, englezii de la Jaguar se vor intoarce in Le Mans cu o echipa de fabrica. De data aceasta, britanicii vor concura la grupa GT2 cu un XKR modificat.

Englezii de la Jaguar se vor intoarce in campionatul Le Mans in acest an alaturi de modelul de clasa GT2 XKR. Ultima data cand Jaguar a participat cu o echipa de fabrica in Le Mans a fost la inceputul anilor 1990, cand Tom Walhishaw a introdus prototipurile XJR-14 in aceasta prestioasa competitie. Constructorul britanic cauta sa domine clasa GT2 alaturi de modelul XKR derivat din productie consturice de cei de la Rocketsports Racing.

In urma cu 59 de ani, Jaguar C-Type a castigat cursa de la Le Mans la prima tentativa de acest gen si a repetat performanta in 1953. Jaguar D-Type a castigat la Le Mans in 1955, 1956 si 1957. Urmatorul succes Jaguar la Le Mans a avut loc in 1988, cand englezii au concurat cu XJR-9LM, un model de Grupa C propulsat de un motor V12. Doi ani mai tarziu, cei de la Jaguar au castigat din nou la Le Mans, de data aceasta cu un XJR-12. Jaguar este astfel cea mai de succes marca britanica in Le Mans, reusind sa castige de sapte ori.

Echipa Jaguar RSR ii va avea ca piloti pe proprietarul Paul Gentilozzi, alaturi de Scott Pruett si Marc Goossens. Modelul XKR va concura si in cursa de 12 ore de la Sebring care va avea loc luna viitoare.

Echipajul RSR a apucat sa faca primele tururi de antrenament pe circuitul american de la Laguna Seca, inainte de a debuta in competitita Petit Le Mans din Statele Unite ale Americii.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • ........
    excelent
    3 0
  • Nu au nicio sansa
    Incearca si ei marea cu degetul, dar in clasa aia sunt niste rechini prea mari. F430 devoreaza tot de cativa ani, nu are rival si nici nu cred ca Jaguar va pune ceva probleme.
    2 3
  • @Sebastian Toma
    niste mici scapari i in textul tau ( prestioasa,consturice)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru