Jaguar va avea propria arhitectură pentru viitoarele modele cu zero emisii

de Alexandru Monenciu
Joi, 03.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, viitoarele modele electrice Jaguar vor fi dezvoltate pe o platformă proprie. Din 2025, marca britanică intenționează să fie una pur electrică.

La fel ca mulți alți producători din industria auto, Jaguar și-a anunțat intenția de a devenit o marcă pur electrică, începând din 2025. De fapt, chiar la finalul anului trecut, constructorul britanic a confirmat că nu va lansa noi modele în următorii trei ani.

Inițial se credea că Jaguar va folosi platforme "împrumutate" de la alți construtori, pentru viitoarele modele cu zero emisii, dar șeful Jaguar Land Rover tocmai a infirmat acest zvon. Potrivit lui Thierry Bollore, acestea vor fi construite pe o arhitectură proprie, denumită "Panthera".

"În ceea ce privește noul Jaguar, proporțiile unice sunt o prioritate. Tocmai din acest motiv, pentru moment, o vom construi noi (platforma). Proporțiile sunt cruciale pentru a obține ce vrem de la Jaguar. Platforma este o consecință a proporțiilor asupra cărora am decis," a declarat Bollore.

Și designerul șef al Jaguar Land Rover, Gerry McGovern, a declarat anterior că este în favoarea unor modele unice din punct de vedere estetic.

via Autocar

Comentarii (4)

  • La ce vânzări are Jaguar, cu siguranță va avea nevoie de o nouă arhitectură, sper nu de cea a falimentului .
    7 0
  • inexorabil
    Idealismul lui “zero emisii” a devenit dumnezeiesc…De parcă – după ce (să presupunem că) n-ar mai exista deloc noxe auto – ar dispărea, ca prin farmec, şi maladia nr. 1 a epocii moderne (cancerul), şi bolile cardiovasculare, şi obezitatea, şi diabetul ş.a.m.d. – adică tot ce seceră omenirea pe capete (pe când bietele noxe auto nu pot omorî literalmente pe nimeni în mod obişnuit…iar nu cum recomandă “inteligenţii” de e-zombi, recte a vârî benevol nasul în ţeava eşapamentului).
    3 4
  • Edikkk
    Intenţionează....

    Adică vor dar nu au banii

    Mda
    1 1
  • Mircea Badea
    bravo, Jag! are sanse sa renasca, vreau sa vad un XJ220 electric!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru