Jaguar XE SV Project 8 Ring Taxi: cel mai rapid sedan de pe Nurburgring este gata să-ți ofere senzații unice pe Iadul Verde

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 24.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Iubitorii de senzații tari care ajung pe circuitul de la Nurburgring pot urca într-un Ring Taxi. Începând de acum, oferta Jaguar include și un XE SV Project 8, model care oferă 600 CP. Prețul pentru un tur de circuit cu cel mai rapid sedan de la Nurburgring este de 199 de euro.

Pasionații de motorsport care vizitează circuitul de la Nurburgring, dar nu sunt dispuși să intre pe Iadul Verde cu mașina personală, pot opta pentru un Ring Taxi: o plimbare cu modele performante și piloți profesioniști.

Jaguar este unul dintre producătorii care oferă astfel de servicii, iar cel mai nou model disponibil în flota britanicilor de la Nurburgring este XE SV Project 8. Jaguar va produce doar 300 de exemplare, iar anul trecut, XE SV Project 8 a parcurs circuitul de la Nurburgring în 7 minute și 21 de secunde, devenind cel mai rapid sedan de pe Iadul Verde.

Sub capota modelului de performanță dezvoltat de Jaguar se află un motor V8 de 5.0 litri care produce 600 de cai putere. Resursele unității sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu 8 rapoarte semnată de ZF. Conform reprezentanților Jaguar, accelerația de la 0 la 96 km/h are loc în 3.3 secunde, iar viteza maximă trece de 320 km/h.

Conform oficialilor Jaguar, prețul pentru un singur tur este de 199 de euro, iar rezervările pot fi făcute și online.

Pe lista modelelor disponibile se află și un Jaguar XJR575, versiune introdusă în programul de la Nurburgring în prima parte a anului curent.

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Pentru cei care nu vor sau nu pot :-) -aspect generat de numarul *zgarcit* de unitati produse ,eclipsand chiar productia hyper-car-urilor, sa investeasca intr-un sedan de clasa medie 170.000 euro se ivi aceasta posibilitate ca printr-o *donatie* de 200 euro brandul din Coventry sa-ti confirme ca fiecare centima si-a gasit utilitatea, mai ales pe un traseu legendar .
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru