Jaguar XF şi XJ vor avea o versiune cu tracţiune integrală

de Mircea Meșter
Vineri, 17.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienţii Jaguar care aveau nevoie de tracţiune integrală permanentă pe limuzinele lor au motive de bucurie: marca britanică lansează la Moscova versiunile AWD ale lui XF şi XJ.

Jaguar va prezenta oficial în cadrul Salonului Auto de la Moscova versiunile cu tracţiune integrală ale modelelor XF şi XJ. Acestea vor fi disponibile exclusiv împreună cu noua motorizare V6 Turbo de 3.0 litri care dezvoltă 340 de cai putere şi 450 Nm şi este cuplată unei transmisii automate cu opt trepte.

Conform comunicatului oficial al celor de la Jaguar, noul sistem de tracţiune integrală permanentă monitorizează constant nivelul de aderenţă pe fiecare dintre cele patru roţi şi reacţiile şoferului, având capacitatea de a transmite cuplul în raport 50:50 pe faţă/spate în funcţie de condiţiile de pe şosea. În condiţii normale, cea mai mare parte din cuplu este transmisă către puntea spate.

Pe lângă apariţia noului sistem de tracţiune integrală, Jaguar a modificat pe modelele care se pretează la acest tip de pachet atât suspensia, cât şi direcţia.

Jaguar XF şi XJ V6 AWD vor fi prezente exclusiv pe pieţele care cer acest tip de modele: America de Nord, Rusia, China şi Europa Continentală. În prima fază, 75% dintre modelele cu tracţiune integrală semnate Jaguar vor fi vândute în Statele Unite.

marea Britanie - piaţa de origine a celor de la Jaguar - nu va fi vizată de noile versiuni, care ajută marca din Albion să fie prezentă acum în 80% din plaja de versiuni şi modele disponibile în piaţa lumuzinelor premium.

via Just Auto (Înreg.)

Comentarii (1)

  • chiar era nevoie de o astfel de varianta. speram sa se ridice la nivelul brandului
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru