Jaguar XJR - premieră mondială cu 550 de cai la Salonul de la New York

de Bogdan Mirică
Joi, 21.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar extinde gama sa de modele de performanţă cu ocazia Salonului Auto de la New York, programat săptămâna viitoare. Cel mai nou membru se numeşte XJR şi vine cu 550 de cai putere.

Jaguar profită de ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la New York pentru a le arăta americanilor că piaţa de peste Ocean este deosebit de importantă pentru dezvoltarea companiei.

Britanicii au ales să dezvăluie săptămâna viitoare un nou membru al gamei de performanţă R. Este vorba despre limuzina britanică XJ, care devine acum cel mai puternic exponat al clasei de lux.

Cum era de aşteptat, XJR împrumută motorul pe benzină de 5.0 litri, supraalimentat, capabil să dezvolte o putere totală de 550 de cai şi un cuplu motor generos, de 680 Nm. Resursele sunt gestionate cu ajutorul unei transmisii automate cu opt rapoarte, ce vine disponibilă şi cu padele amplasate în spatele volanului. Vorbim, practic, despre aceeaşi reţetă ca în cazul altor modele de performanţă din gama Jaguar: XKR-S şi XFR-S.

Esential 550 de cai putere are noul Jaguar XJR.
În comunicatul oficial emis de britanici se arată că noul XJR a fost atent dezvoltat în cadrul centrului de testare Jaguar de la Nurburgring.
Aici au fost modificate direcţia, suspensia şi pachetul de frâne, totul pentru a putea folosi cum se cuvine cei 550 de cai putere.

Noul XJR va debuta la standul Jaguar alături de două premiere pentru piaţa americană: roadsterul F-Type şi o serie de exponate XJ, echipate acum cu tracţiune integrală.

via Jaguar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru