Jeep anunță lansarea unui model nou în 17 noiembrie: producătorul american ar putea prezenta noua generație Grand Cherokee

de Cornel Șocariciu
Vineri, 13.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Jeep au anunțat că în 17 noiembrie vor lansa un nou model. Conform unor surse apropiate companiei, americanii pregătesc debutul unei noi generații Grand Cherokee.

La începutul acestui an, oficialii Jeep au anunțat că pregătesc actualizarea mai multor modele din portofoliu. În cadrul evenimentului, Ralph Gilles, designerul șef al Alianței Fiat-Chrysler, a menționat că unul dintre modelele vizate este și SUV-ul Grand Cherokee.

"Grand Cherokee a supraviețuit foarte frumos, dar îl vom înlocui mai târziu în acest an. Îl vom prezenta pe cel nou", a precizat Gilles în luna februarie.

Acum, reprezentanții constructorului american au anunțat că în 17 noiembrie vor lansa un model nou, însă nu au oferit și alte detalii. Conform unor surse apropiate companiei, Grand Cherokee este modelul pe care americanii îl vor prezenta la începutul săptămânii viitoare.

În ultimele luni, prototipurile de teste au fost surprinse din ce în ce mai des în timpul sesiunilor organizate de constructorul american. În plus, lansarea lui Grand Cherokee a fost planificată inițial pentru ediția din acest an a Salonului Auto de la Detroit, însă anularea evenimentului a dus la întârzierea debutului.

Conform raportelor, viitoarea generație Jeep Grand Cherokee va avea la bază o versiune modificată a arhitecturii modelului Alfa Romeo Stelvio.

În ceea ce privește motorizările, alături de propulsoarele convenționale, surse apropiate constructorului fac referire și la o serie de versiuni cu sistem mild-hybrid și plug-in hybrid.

Via | Motor1

Comentarii (3)

  • @inexo ...
    da' cine-o fi si mip asta ca sa se apuce aia de la jeep sa ii ceara parerea ?
    acu' ... asteptam si vedem ... apoi batem din taste !
    dar prietene, cite din platformele actuale jeep sunt americane/originale ?
    Grand Cherooke actual si generatia precedenta era pe platforma Mercedes ...
    doar wrangler e un "gip vero" !!! parerea mea doar ...
    pina una-alta, asteptam ca pina pe 17 nu mai sunt decit doo zileee ...

    drumuri bune !
    6 0
  • S-ar putea sa fie Grand Wagonner. Au prezentat recent conceptul.
    4 0
  • inexorabil
    Păcat de “propulsoarele convenţionale”, dacă se va apela la o platformă de Stelvio…Însă, odată cu constituirea amalgamului şi mai lăbărţat “Stellantis”, Dumnezeu ştie ce “încrucişări” (contraindicate, desigur) se pot cloci. Nu de alta, dar testamentul auto al răposatului “Fusione” s-a împlinit întocmai. Şi nu din simţ al previziunii, cât din dorinţa de a sări nişte etape fireşti pentru a te vedea pe tine însuţi direct în vârful grămezii, ca găina. Lovindu-te ferm cu aripa de alte zburătoare, precum VAG, TMC, RNM, NGMCO sau HK, care au urcat însă încet, de la bază.

    Acum contează şi opinia lui…@mip, ca iubitor statornic de Jeep. Adică ar vrea să conducă un Alfa Romeo cu altă pălărie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru