Jeep Avenger mild-hybrid debutează în Europa. Costă 26.200 de euro în România

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep prezintă versiunea mild-hybrid a SUV-ului Avenger. Aceasta poate fi deja comandată pe piețele europene, inclusiv în România.

După succesul înregistrat de electricul Jeep Avenger, care a și fost desemnat Mașina Anului 2023 în Europa, constructorul american de automobile vrea acum să extindă gama Avenger pe Bătrânul Continent.

Acestea fiind spuse, clienții din Europa pot opta deja și pentru versiunea mild-hybrid a lui Avenger, denumită oficial Avenger e-Hybrid.

Noul Jeep Avenger e-Hybrid combină un motor de 1.2 litri, pe benzină, un sistem mild-hybrid la 48V și o transmisie automată cu dublu-ambreiaj și 6 rapoarte. Unitatea electrică, de 21 kW, este integrată în cutia de viteze.

Puterea totală a ansamblului nu a fost comunicată, dar Jeep a precizat că agregatul termic dezvoltă singur 100 CP și 205 Nm, iar unitatea electrică de care pomeneam mai sus vine în plus cu 55 Nm.

Potrivit fișei tehnice, Jeep Avenger e-Hybrid atinge 100 de km/h în 11 secunde și are un consum de 5.1 litri/100 de km. Rezervorul de benzină are o capacitate de 44 de litri.

În anumite situații, spre exemplu atunci când rulează în oraș, cu viteze mai mici de 30 km/h, Avenger e-Hybrid poate fi condus cu motorul termic oprit.

Autonomia pur electrică, dacă îi putem spune așa, este de până la 1 kilometru.

Versiunea mild-hybrid a lui Avenger vine echipată, printre altele, cu plafonul Open-Air Sky Roof, dar și cu scaun Powered Driver Seat (pentru șofer) cu funcție de masaj. Tot la interior, clienții vor putea bifa un instrumentar de bord de 7 inch, sau unul de 10.25 inch.

De la exterior nu lipsesc emblemele specifice. Paleta de culori exterioare include nuanțe ca Snow, Volcano, Ruby, Stone, Sun, Lake și Granite.

Vor fi disponibile 3 niveluri de echipare: Longitude, Altitude și Summit.

În versiunea Longitude, Jeep Avenger e-Hybrid vine echipat cu jante de 16 inch, faruri LED, tapițerie din material textil, ecran de 7 inch pentru instrumentarul de bord, Cruise Control, Autonomous Emergency Braking, Traffic Sign Recognition, Lane Keep Assist și Driver Attention Assist.

Versiunea mild-hybrid a lui Jeep Avenger poate fi deja comandat în Europa. Pe piața din România, nivelul de echipare Altitude pornește de la 26.200 de euro. 

via Jeep

Comentarii (5)

  • Ăștia de la Stelantis tot mai au preturi omenești, dar concurenta a sărit de mult calul. Oricum din poze pare o mașină mică o fi un fel de Skoda karoq așa... Pare mi se că și aia incepe de la vreo 25 de mii
    7 0
  • NIGGAPLS
    Depinde cum privesti, masina ca dimensuni e Sandero Stepway...
    7 0
  • Trilulilu
    Karoq e mare. Mașina asta este echivalentul unui Ford Puma, VW T Cross
    4 0
  • Catalin
    Incercati-daca doriti- pe site jeep.ro să găsiți vreo informație despre acest mild hibrid. Nici pe autoitalia.ro
    2 0
  • Adrian
    Rupe ăsta pe coclauri !
    :))
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru