Jeep Grand Wagoneer: cel mai mare model al americanilor va concura actualul Range Rover

de Bogdan Mirică
Miercuri, 12.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep și-a anunțat oficial planurile de a lansa un rival pentru actualul Range Rover. Modelul va fi o renaștere a vechiului Jeep Wagoneer și se va adresa publicului premium.

În urmă cu doi ani, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Jeep anunța oficial că își va extinde gama și deasupra actualului Grand Cherokee, în prezent cel mai mare model din oferta americanilor. Noul model va fi de fapt o renaștere a vechiului Jeep Grand Wagooner, un vis pe care Michael Manley, directorul global al brandului american, l-a expus în nenumărate rânduri.

„Planul meu actual spune că există o piață pentru Jeep și deasupra actualului Grand Cherokee. Am vorbit mereu despre Grand Wagoneer și recunosc că este o prioritate pentru mine și un model capabil să completeze vârful gamei noastre”, a declarat Manley.

În cadrul Salonului Auto de la Paris, același Manley a dus și mai departe ideea sa, suținând că „Grand Wagoneer va putea concura fără probleme cu SUV-urile mari premium”. Oficialul a făcut referire la modelele britanice din gama Land Rover.

Maserati și Jeep sunt două branduri diferite. Nu am nici un dubiu în privința lansării celor două SUV-uri.

Levante joacă într-o ligă de care Jeep este străin.

Michael Manley
director brand Jeep
Având în vedere că va oferi spațiu pentru șapte pasageri pe trei rânduri de scaune, Grand Wagoneer va fi un rival declarat pentru Discovery sau Range Rover, ambele SUV-uri care activează pe piața premium.

Manley nu se teme nici de o canibalizare a vânzărilor lui Levante, viitorul SUV Maserati. Manley a trasat însă ferm o viitoare rivalitate cu Land Rover și produsele sale.

„Range Rover este o cu totul altă poveste, comparativ cu Maserati. Jeep și Range Rover au concurat de-a lungul istoriei lor. Range Rover este celălalt SUV pur de pe piață. Așadar, va fi întotdeauna concurentul nostru”, a concluzionat oficialul.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru