Jeep mai amână momentul confruntării cu Range Rover: noua generație Grand Wagoneer a fost amânată

de Bogdan Mirică
Miercuri, 14.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep nu va putea să-i țină piept lui Range Rover prea curând. Asta pentru că propunerea sa, adică Grand Wagoneer, a fost amânată din lipsa unei platforme potrivite.

Chiar dacă este vaca de muls a Grupului FCA, fiind responsabil pentru evoluția bună din ultimii ani, Jeep trebuie să își amâne expansiunea în segmentul SUV-urilor mari premium.

Mai exact, constructorul american trebuie să pună în așteptare proiectul care urma să dea naștere modelului Jeep Grand Wagoneer, un nume folosit cu succes și în trecut, care ar fi trebuit acum să se transforme într-un rival al lui Range Rover.

Inițial, existau zvonuri potrivit cărora proiectul chiar a fost anulat. Însă oficialii brandului confirmă doar amânarea sa. Asta deși la începutul acestui an toți dealerii Jeep au făcut cunoștință cu un concept creat doar pentru ei.

Se pare că amânarea este dată de nepotrivirea modelului cu platforma viitorului Grand Cherokee. Grand Wagoneer are nevoie de un ampatament mai mare și se pare că platforma lui Grand Cherokee nu poate fi extinsă atât de mult din rațiuni de siguranță. Prin urmare, Jeep trebuie să caute acum o platformă potrivită.

Urmareste Automarket
Chiar dacă vânzările au mers bine în ultimii ani, Jeep nu își poate permite dezvoltarea unei platforme de la zero.
Prin urmare, una dintre soluțiile eficiente din punct de vedere al costurilor este preluarea unei arhitecturi de la brandul de pick-up-uri Ram, și el integrat în Alianța Fiat-Chrysler.

În această situație însă, Jeep va fi nevoit să lucreze mult la rafinarea platformei pentru a putea egala nivelul de confort al unui Range Rover. Va fi greu, dar nu imposibil, întrucât astfel de eforturi au fost făcute și de GM cu Cadillac Escalade și de Ford cu Lincon Navigator.

via egmcartech

Comentarii (5)

  • defender
    Cred ca Grand Wagoneer va fi ceva mai sus fata de Range Rover,mai ales daca va avea o platforma tehnica mai mare.
    Grand Cherokee bine dotat se apropie foarte mult de RR si au cam aceleasi dimensiuni exterioare.
    6 2
  • @defender, tu ai vazut "pe viu" un Grand Cherokee? Nu ai vazut! Daca ai ocazia, uitate cum sunt prinse lampile de semnalizare, frana, de caroserie.Cu clipsuri de plastic.Mai uita-te si lapanourile interioare .Sa vezi cat de bine sunt aliniate. Nu vreau sa te mint, dar masinile acestui grup (vezi clasamentele cu cat sunt de multumiti clientii) sunt doar niste shit boxes.
    http://www.cnbc.com/2015/03/18/fiat-chrysler-slammed-for-customer-service.html
    3 4
  • defender
    @Kotegaeshi
    RR are cumva lampile sudate cu platbande din titan?! Esti haios..
    Am vazut ''pe viu'' ultimul model Grand Cherokee si mi-a placut foarte mult. Am vazut mai multe teste facute in tara cu acest suv si nu s-a plans nimeni de ''problemele'' pe care le-ai spus tu.
    4 1
  • Am vazut cum se ansambleaza RR. Unele monteje si finisari sunt de exceptie dar unele lasa mult de dorit, ex. montarea parbrizului si a lunetei, la podul palmei. Pe când la o marca de volum de face robotizat, centrat cu linii laser.
    1 0
  • http://www.jeepproblems.com/Grand_Cherokee/
    Aici ai toate problemele pe care le au. Sunt date pe modele din ani diferiti.Nu uita un lucru. Practic este acelasi model.Si este invechit. Chiar si ultimul model este depasit.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru