Jeep pregătește uzina din Toledo pentru următoarea generație a modelului Cherokee

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 11.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep oprește parțial producția modelului Cherokee/Liberty la uzina din Toledo, Statele Unite ale Americii pentru a pregăti introducerea generației următoare.

Pe 16 august, Chrysler va închide uzina Toledo North pentru a pregăti intrarea în producție a noii generații Jeep Cherokee sau Liberty cum este cunoscut pe piața nord americană. Noul model va fi disponibil în showroom-uri în prima parte a anului viitor. Chrysler a anunțat din luna iulie că va upgrada uzina Toledo North pentru producția noului model, urmând a investi 1.7 miliarde dolari. 500 milioane dolari vor fi folosiți pentru a moderniza secția de caroserii.

Pentru a produce noul SUV uzina va avea nevoie de 1.100 de noi angajați, ceea ce va duce totalul de muncitori de la Toledo North la 2.800. Jeep mai produce la această uzină și modelele Wrangler și Wrangler Unlimited, dar producția acestora nu va fi afectată de upgrade-ul uzinei. 

Jeep nu a prezentat încă publicului noul model Liberty/ Cherokee, dar cel mai probabil va face acest lucru la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2013. Deși în America, acest model s-a bucurat de un oarecare succes, nu se cunoaște dacă noua generație va purta în continuare denumirea Liberty sau Jeep va alege un nou nume.

via leftlanenews

Comentarii (4)

  • ATENTIE! se intorc dinozaurii americani....
    7 16
  • Ce mi-ar placea sa am un dinozaur Wrangler in garaj!
    Jeep a fost si va ramane o legenda in segmentu suv,off-road.
    7 0
  • scarlight
    @Mafia
    Grand Cherokee chiar e peste LC.
    7 2
  • Jeep e Jeep. Daca nu erau ei nu mai auzeam acum de "gipuri". E ca si cu Adidas, Xerox si multe alte firme care au dat numele unui tip de produs. Ceea ce e imbucurator e ca Jeep si-a pastrat calitatile off-road spre deosebire de alti producatori care s-au axat mai mult pe SUV-uri care in afara de lux si de un condus mai sigur pe zapada nu ofera nimic in plus fata de o masina normala.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru