Jeep prezintă 7 concepte noi în cadrul unui eveniment pentru pasionații de off-road

de Tiberiu Safta
Joi, 30.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Jeep au dezvăluit nu mai puțin de 7 concepte noi bazate pe modelele sale de serie în cadrul unui eveniment dedicat fanilor mărcii. Dintre acestea, 3 concepte au propulsoare hibride, iar unul este electric.

Anul acesta, Jeep organizează ediția cu numărul 57 a evenimentului Easter Jeep Safari, un eveniment dedicat fanilor mărcii pasionați de off-road. La evenimentul organizat în localitatea Moab din statul Utah, SUA, sunt așteptați peste 20.000 de fani ai celebrului brand american.

Cu această ocazie specială, Jeep le face o surpriză fanilor prin prezentarea a nu mai puțin de 7 concepte noi bazate pe modelele de serie ale mărcii. Dintre acestea, 3 concepte sunt hibride, iar unul este complet electric. Așadar, a venit momentul oportun să vedem ce concepte au adus americanii.

JEEP GRAND WAGONEER OVERLAND

Începem această listă cu cel mai mare concept de aici, bazat pe modelul Grand Wagoneer. SUV-ul de lux este disponibil doar pe piața din America de Nord și este disponibil cu 3 motorizări diferite: un motor de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, un HEMI V8 de 6.4 litri și un alt HEMI V8 de 5.7 litri cu sistem microhibrid.

Conceptul Overland aduce câteva dotări noi și modificări estetice față de versiunea de serie. De exemplu, avem montat pe plafon un acoperiș extensibil cu locuri de dormit pentru două persoane. De asemenea, avem anvelope de teren speciale de 35 de inch, alături de un kit de înălțare a suspensiei și aripi evazate la exterior.

În locul celor două rânduri de scaune din spate avem fotolii de tip bean bag și o podea asemănătoare cu una văzută într-un habitaclu de camion.

JEEP CHEROKEE 4XE

Următorul concept pe listă este unul mai special, deoarece acesta este bazat pe un model Cherokee construit în 1978. Motorul său original a fost înlocuit cu un propulsor hibrid, care integrează un motor termic de 2.0 litri turbo cu 4 cilindri și două unități electrice.

Inclusiv cutia de viteze a fost înlocuită cu una contemporană, o automată cu 8 trepte.

Caroseria vechiului Cherokee a fost modificată pentru a face loc anvelopelor de teren masive, de 37 de inch, iar aici mai avem montate și bare de protecție noi cu troliu, precum și faruri LED. Conceptul este vopsit cu o grafică specială roșie, care imită stilul de personalizare tipic anilor '70. La final, putem vedea și un roll-cage montat în habitaclu.

JEEP SCRAMBLER 392

Revenim la vremurile actuale, unde asistăm la o reinterpretare modernă a lui Jeep Scrambler, un pick-up bazat pe vechiul și celebrul Jeep CJ-7. Evident, conceptul este bazat pe actualul Wrangler și este vopsit într-o nuanță specială de verde deschis și cu grafice speciale la exterior și la interior.

Rezultatul este un pick-up de teren care nu prezintă portiere și cu elemente ale caroseriei confecționate din fibră de carbon. Anvelopele de teren au o dimensiune de 40 de inch, iar conceptul primește și suspensie pneumatică, prin intermediul căreia garda la sol poate fi ridicată cu până la 140 de milimetri.

JEEP WRANGLER MAGNETO 3.0

Cel de-al doilea concept bazat pe Wrangler este și singurul cu un propulsor complet electric. Conceptul Wrangler Magneto, prezentat și la cele două ediții anterioare ale evenimentului, a fost actualizat cu un sistem care îi permite șoferului să modifice puterea propulsorului, de la 285 la 650 de cai putere. Propulsorul este echipat și cu un sistem nou de regenerare în două etape, alături de un nou sistem care permite rularea cu doar o singură pedală.

Caroseria a fost modificată pentru a monta un roll-cage nou, iar conceptul a fost revopsit în nuanțe de alb și albastru.

La final, parbrizul este mai înclinat cu 12 grade față de precedentele iterații ale lui Wrangler Magneto.

JEEP GLADIATOR RUBICON SIDEBURN

Următorul concept este, din nou, un pick-up. De această dată, vorbim despre o versiune extremă a modelului Gladiator, pregătit special pentru cele mai dure aventuri în off-road. Aici avem anvelope de teren de 37 de inch, alături de un kit de înălțare de 51 de milimetri și un bulbar special montat pe balamale.

Alte noutăți sunt reprezentate de proiectoare LED demontabile, o benă cu locuri speciale de depozitare pentru lichide și o bară de protecție deasupra benei, confecționată din fibră de carbon și oțel.

JEEP WRANGLER RUBICON 4XE DEPARTURE

Penultimul concept de aici este un alt Wrangler modificat special pentru off-road. Pentru acest concept, Jeep s-a folosit de piesele și accesoriile de pe raftul Jeep Performance Parts. Asta înseamnă portiere confecționate din tuburi, aripi noi și aplatizate, proiectoare LED montate pe plafon care se pot pivota și lumini laterale în toate colțurile.

Bineînțeles, nu lipsesc din dotare anvelopele de teren de 37 de inch, un kit de înălțare de 51 de milimetri și un dispozitiv special care permite mutarea poziției roții de rezervă pentru un spațiu de încărcare mai mare în spate.

JEEP WRANGLER RUBICON 4XE

Față de conceptul anterior, Wrangler Rubicon 4xe nu este unul la fel de bine dotat pentru cele mai dure aventuri off-road. Cu toate acestea, conceptul vopsit într-o nuanță de roz închis primește aceleași anvelope de teren de 37 de inch, un kit de înălțare și suspensie pneumatică.

via Jeep

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru