Jeremy Clarkson regretă că a vândut un BMW 3.0 CSL: "A fost o decizie proastă!"

de Florin Ardeleanu
Luni, 01.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un clip video postat pe internet, Jeremy Clarkson recunoaște că a fost un lucru "prostesc" să vândă un BMW 3.0 CSL pe care l-a deținut în trecut. Modelul bavarez a fost replicat în doar 1.265 de exemplare.

În istoria sa de 104 ani, BMW a lansat pe piață câteva modele legendare, iar 3.0 CSL este cu siguranță unul dintre ele.

Pentru a putea participa cu modelul E9 în Campionatul European de Turisme, constructorul bavarez de automobile a fost nevoit să comercializeze o versiune de stradă a mașinii de curse. Numele ei a fost 3.0 CSL.

Modelul a fost prezentat lumii întregi în 1972 și venea echipat cu un motor de 3.0 litri, cu șase cilindri în linie. Anul următor, unitatea a fost înlocuită cu una de 3.2 litri care dezvolta 206 cai putere și 286 Nm cuplu. Tot în 1973, 3.0 CSL a primit pachetul aerodinamic care i-a adus porecla "Batmobile".

Comparativ cu modelul obișnuit, 3.0 CSL mai avea panouri de caroserie din oțel mai subțire, portierele, portbagajul și capota erau confecționate din aluminiu, iar geamurile laterale erau din plexiglas.

Numai 1.265 de exemplare au fost asamblate în total, iar Jeremy Clarkson a deținut unul dintre ele. Mai mult decât atât, mașina l-a impresionat atât de mult încât celebrul jurnalist și prezentator al emisiunii The Grand Tour regretă și acum că a vândut-o.

Clarkson a recunoscut totul într-un clip video recent.

Tot aici a menționat și că s-a despărțit de legendarul model bavarez pentru doar 3.000 de lire sterline.

Este de înțeles de ce regretă, având în vedere că în ziua de azi un BMW 3.0 CSL se vinde cu sume impresionante, unele formate chiar din șase cifre (dacă vorbim de un exemplar impecabil).

via Drivetribe

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Mă încumet s-o spun direct, adică nu (mă) mai menajez: Triado, Triado, ce giuvaiere de maşini plăsmuiai odată…Dar, hm, atunci mai nimeni n-a fost străbătut de intuiţia aparte de a scruta viitorul (mai precis, următorul secol) cu ochii minţii, astfel încât să exclame îngrozit, aidoma lui Pyornkrachzark din filmul fantastic “The NeverEnding Story” (1984) : “Oh, nu! Nimicul !!!”.

    On topping: ce să-i faci, maestre? Fiecare are câte ceva de regretat…Bucură-te, totuşi, fiindcă, spre deosebire de mulţi alţi pământeni, domnia ta ai avut prilejul de a cunoaşte senzaţiile aferente (numai) unui BMW BMW (nu, n-am greşit scriind de două ori).
    3 2
  • vad ca se mandreste cu un ceas deosebit. asta sa fie motivul?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru