Kia dezvăluie noua generație Carens. Noul model, transformat în crossover

de Tiberiu Safta
Sambata, 18.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a dezvăluit cea de-a patra generație a modelului Carens. Modelul coreean a fost transformat într-un crossover cu un aspect de monovolum, iar vânzările vor debuta în primul trimestru al lui 2022.

Cea de-a patra generație Kia Carens a fost dezvăluită oficial. Noul Carens renunță la vechea identitate de monovolum și trece în segmentul crossover-elor. Chiar și așa, noul model al constructorului coreean are un design care îmbină aspectul unui crossover cu cel al unui monovolum. Mașina este destinată publicului care își dorește un vehicul practic, dar capabil pentru mai multe condiții de drum.

Noul Kia Carens va fi disponibil, momentan, doar pe piața din India. Mașina utilizează aceeași platformă cu modelul Seltos, care se vinde în Statele Unite. La exterior, Carens are câteva elemente decorative specifice mașinilor de teren. Aripile față și spate, precum și pragurile sunt acoperite cu elemente de caroserie nevopsite, din plastic, ceea ce îi oferă lui Carens un aspect de crossover. Atât farurile cât și stopurile au un design similar cu cele de pe SUV-ul Sportage, iar grila față în formă de trapez este amplasată în partea de jos a barei de protecție față.

În lungime, noul Carens măsoară 4.54 metri. Lățimea este de 1.8 metri, iar înălțimea este destul de generoasă, adică 1.7 metri.

Ampatamentul măsoară 2.78 metri, ceea ce înseamnă că noul Carens este cel mai lung model din segmentul său. Asta face ca spațiul la interior să fie mărit semnificativ față de generația anterioară. Noul Carens este disponibil în variante cu șase sau cu șapte locuri.

Tot la acest capitol, noul Carens este dotat cu un instrumentar de bord digital și cu un sistem multimedia cu ecran de 10.25 inch. Sunt păstrate butoanele pentru climă, precum și cele cu funcție rapidă. Printre dotările noului Carens se numără: lumini ambientale LED cu 64 de culori, purificator de aer în habitaclu și scaune față ventilate. De asemenea, Carens dispune și de câteva sisteme de asistență pentru șofer: asistență la pornirea în rampă, asistent la frânare și asistent la coborârea în pantă. Sistemul multimedia va primi actualizări de tipul over-the-air. Alte dotări includ: moduri de conducere, trapă, senzori de parcare față și ștergătoare de parbriz automate. Ultimele două dotări sunt opționale.

Noul Carens oferă două motorizări pe benzină și o motorizare diesel.

Primul motor, de 1.5 litri aspirat natural, dezvoltă 115 cai putere și un cuplu de 144 Nm. Motorul mai puternic, de 1.4 litri, alimentat cu turbo, oferă 140 de cai putere și un cuplu de 242 Nm. Cât privește propulsorul diesel de 1.5 litri, acesta dezvoltă 115 cai putere și un cuplu de 250 Nm. Standard pentru toate motorizările este o cutie de viteze manuală în 6 trepte. Pentru motorul de 1.4 litri poate fi montată și o cutie de viteze automată în 7 trepte, cu ambreiaj dublu, în timp ce propulsorul diesel poate fi cuplat la o cutie automată convențională în 6 trepte.

Kia Carens a fost lansat pentru prima dată în 1999. Timp de trei generații, Carens a făcut parte din categoria monovolumelor și a fost vândută în Europa până în 2018, când a fost retrasă de pe piață din cauza vânzărilor slabe. Acum, noua generație Carens a fost reinventată ca un crossover cu aspect de monovolum. Mașina va fi disponibilă pe piața auto din India, iar vânzările vor începe în prima parte a lui 2022.

via Motor1

Comentarii (4)

  • LUCCI LUCIANO
    1.5 diesel, da?! Deci....se sfarseste lumea doar in Europa, la 350-400 milioane de suflete( fara Rusia). Dar pt 1.6 mld de oameni, inca merge un diesel. Bravo lor !
    14 4
  • Anonim
    Arata foarte bine masina pare lucrata bine cu tehnologie de top plus garantia de 7 ani pare o reteta de succes
    1 3
  • Anonim
    Aduce a Mercedes GLB . O masina frumoasa Kia face progrese mari
    1 5
  • netam-nissan
    Oribilă struțo-cămila Kia.
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru