Kia: EV5 și 5 facelift-uri ale modelelor actuale vor debuta în 2023

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 05.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic de automobile confirmă lansarea lui EV5 în 2023. Mai mult, anul acesta vom face cunoștință cu noua generație Rio, dar și cu 5 facelift-uri ale modelelor actuale.

La mijlocul lunii martie, Kia a prezentat lumii întregi conceptul EV5. Acesta anunță un viitor SUV electric, asemănător cu EV9.

Cu ocazia CEO Investor Day din Seul, Coreea de Sud, reprezentanții constructorului asiatic au confirmat că versiunea de serie a lui EV5 va fi lansată în China, în al patrulea trimestru din 2023. Aceasta ar putea ajunge și pe alte piețe.

Tot în aceeași perioadă va intra pe linia de asamblare a uzinei din Mexic noua generație Rio.

Până la finalul anului, Kia a promis 5 facelift-uri ale modelelor actuale. De asemenea, SUV-ul electric EV9 va debuta tot în 2023.

În următorii 7 ani, Kia vrea să vândă anual 1.6 milioane de vehicule electrice. Până în 2027, marca asiatică intenționează să aibă 15 modele electrice în portofoliu.

Pe lângă Coreea de Sud, Kia plănuiește să producă mașini electrice și pe alte piețe, inclusiv Europa și Statele Unite ale Americii.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Pau cui le vinde? Ca nimeni nu vrea electrice, ca nu sunt bune, ca nu au range, ca polueaza mult la productie.
    Intr-un articol recent se pare ca Tesla e cel mai valoros brand auto depasind Mercedes si Toyota.
    Oare cum se poate cand toti vor dieseluri???
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru