Kia prezintă conceptul EV5, un viitor SUV electric asemănător cu EV9

de Tiberiu Safta
Marti, 21.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a prezentat oficial conceptul EV5, care anunță un viitor SUV electric. Ca design, conceptul este aproape identic cu noul EV9, un alt SUV electric ce urmează să fie lansat pe piață mai târziu în acest an.

Constructorul sud-coreean a dezvăluit oficial un nou concept al unui viitor SUV electric. Botezat Concept EV5, acesta a fost prezentat în cadrul unui eveniment din China dedicat mașinilor electrice. Acest concept este pe cale să fie transformat într-un model de serie nou, deoarece va fi lansat oficial mai târziu în acest an.

Ca design, noul Concept EV5 este asemănător cu fratele său mai mare, EV9. Și acesta din urmă este un SUV electric de dimensiuni mari, care urmează să fie lansat pe piață pe parcursul lui 2023. La fel ca EV9, conceptul EV5 adoptă noul limbaj de design al mărcii, Opposites United. Partea frontală îmbină filosofiile de design Digital Tiger Face și Star Map, care aduc faruri extrem de subțiri. Tot aici avem și o grilă acoperită, alături de un element de protecție în zona barei din față.

Părțile laterale ale lui Concept EV5 sunt ușor sculptate, în special în zonele inferioare ale portierelor. Jantele de 21 de inch sunt înconjurate de elemente de protecție pentru un caracter robust, iar plafonul este ușor curbat în partea din spate pentru un aspect mai aerodinamic.

Tot în partea din spate avem și stopurile LED subțiri, desenate în forma literei C, iar aici mai avem încă un element de protecție montat sub bara din spate.

Interiorul conceptului seamănă și acesta cu cel al lui EV9, fiind creat sub filosofia de design Bold for Nature.

Aici remarcăm un volan aplatizat în părțile superioare și inferioare, un ecran panoramic curbat pentru sistemul multimedia și instrumentarul digital și scaune foarte subțiri. De altfel, scaunele conceptului se rotesc în orice poziție dorită, iar interiorul este creat pentru a oferi 3 teme de design active diferite: Healing, Caring și Re-Charging.

Tot aici mai avem și un plafon panoramic, alături de iluminare ambientală în habitaclu. Bineînțeles, materialele folosite la interior sunt ecologice. De exemplu, Kia a folosit PET-uri reciclate și alge pentru scaune, bord, plafon și pentru panourile portierelor.

Noul Kia Concept EV5 va fi transformat într-un model de serie în acest an. Deocamdată, constructorul asiatic nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre acesta. Noul model va fi lansat pe piața din China, mai târziu în acest an.

via Kia

Comentarii (1)

  • Da, asa se face, lansare in decurs de cateva luni, nu ca la ID2ALL in cativa ani.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru