Kia EV6 a înregistrat 21.000 de rezervări în Coreea de Sud în 24 de ore

de Paul Cosma
Vineri, 02.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat că noul model electric EV6 a primit peste 21.000 de rezervări în Coreea de Sud, în primele 24 de ore de la deschiderea listelor pentru clienți.

Crossoverul electric Kia EV6, care promite o autonomie de 510 kilometri cu o singură încărcare, are “priză” la public, interesul pentru noul model fiind asemănător cu cel înregistrat de “fratele” Hyundai Ioniq 5. 

În primele 24 de ore de la deschiderea listelor, EV6 a înregistrat peste 21.000 de rezervări în Coreea de Sud. Prin comparație, Ioniq 5 avusese o performanță de 23.760 de rezervări pe aceeași piață, potrivit datelor Hyundai. 

Kia intenționează să deschidă listele pentru clienții europeni în luna mai, urmând ca livrările EV6 pe Bătrânul Continent să înceapă în septembrie 2021. 

Construit pe arhitectura dedicată Electric-Global Modular Platform, aceeași platformă folosită de Hyundai Ioniq 5, crossoverul electric EV6 beneficiază de tehnologia care permite încărcarea la prize ultra-rapide. 

Kia promite că încărcarea bateriei de la 10% la 80% va avea loc în doar 18 minute, iar EV6 va avea nevoie de sub 5 minute la o priză ultra-rapidă pentru 100 de kilometri de autonomie

Există două opțiuni pentru baterie: 58 kWh sau 77.4 kWh.

Modelul poate fi comandat atât cu tracțiune integrală, cât și cu roți matrice spate (în premieră pe un model electric de la Kia).  

Via Insideevs

Comentarii (10)

 • Mare branza,ce mai sunt 24 de ore in ziua de azi?
  12 5
 • În patria vw &Co. ? Hmmm... Nu se anunță zile senine pentru producătorii europeni.
  7 2
 • @ds

  Este vorba de Coreea de Sud.
  6 0
 • mircea badea
  arata mai bine decat concurenta..daaar, de ce ti-ai lua ceva inaltat? are mai multe baterii?

  e amuzant dar tot atat fac eu cu un plin de benzina.
  9 5
 • @dan_grc
  Puteam sa jur ca am citit Germania
  5 3
 • ACE - Craiova
  Au aparut preturile modelului EV6 in mai multe tari europene: Germania, Franta, Marea Britanie, Nederland (fosta Olanda) s.a.

  La noi - NU - deocamdata....
  5 13
 • Țeapă Oltenia
  Dacă Nederland este fosta Olanda, atunci și Deutschland este fosta Germania, France este fosta Franța, Great Britain este fosta Marea Britanie, ș.a.m.d.
  :P
  18 3
 • Du-te in Nederland :))) si mai fumeaza un cui ca e legal la ei .verde,eco,vad ca ti face bine si la intelect.Scoate fum dar pui masca si-l filtreaza.
  13 3
 • decat sa va aruncati ca inecatii sa o faceti pe "teligentii", de bun simt ar fi fost o minima documentare

  decat zic

  PS am observat ca scuipatul cu bolta e cel mai rapid reflex
  2 16
 • @Fanel
  Dacă tăceai, filosof rămâneai.
  19 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru