Kia EV9 va primi o versiune de performanță GT. Debut în 2025

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele și CEO-ul Kia, Ho Sung Song, a dezvăluit că SUV-ul electric EV9 va primi, în 2025, și o versiune de performanță GT. Din păcate, oficialul nu a oferit mai multe detalii.

În urmă cu puțin timp, Kia a dezvăluit o serie de informații tehnice despre noul SUV electric, cu 3 rânduri de scaune, EV9. Acesta va putea fi comandat în versiuni cu roți motrice spate și tracțiune integrală.

Puterile variază între 204 și 385 de cai putere. Dar coreenii nu vor să se oprească aici.

În 2025, Kia EV9 va primi o versiune de performanță GT. Aceasta se află deja în dezvoltare, potrivit președintelui și CEO-ului Kia, Ho Sung Song.

Astfel, EV9 GT va fi al doilea model electric GT din portofoliu, după EV6 GT. Deși este încă incert, de la acesta din urmă ar putea prelua sistemul de propulsie electric, care dezvoltă 585 CP și 740 Nm.

În aceste condiții, EV6 GT atinge 100 de km/h în doar 3.5 secunde. Repriza va dura ceva mai mult în cazul lui EV9 GT, având în vedere gabaritul SUV-ului cu 3 rânduri de scaune.

Așa cum spuneam, viitorul EV9 GT va sosi în 2025.

via Car and Driver

Comentarii (1)

  • MISTO MASINA
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru