Kia își anunță intrarea pe piața utilitarelor electrice: prima dubă electrică va fi lansată în 2025

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia se pregătește să lanseze, în următorii 2 ani, o utilitară electrică. Astfel, constructorul asiatic își anunță intrarea în segmentul vehiculelor comerciale cu zero emisii, iar noul model va fi bazat pe o platformă modulară.

Constructorul sud-coreean și-a anunțat oficial intrarea în segmentul vehiculelor comerciale electrice. Anunțul vine la o zi după ce Grupul Hyundai, care deține Kia, a dezvăluit un nou plan care prevede lansarea a nu mai puțin de 31 de modele electrice noi până la începutul deceniului viitor. Viitoarele modele utilitare electrice ale celor de la Kia se încadrează în acest plan.

Din primele informații, aflăm că viitoarea utilitară electrică Kia va fi bazată pe platforma modulară eS. În esență, modelul va putea lua mai multe forme, deoarece va putea fi comercializat ca un vehicul de transport marfă, de transport pasageri sau chiar ca un taxi autonom și ca un vehicul de livrare autonom. De altfel, noul vehicul va fi creat special pentru firme de curierat sau de transport de persoane.

Alături de asta, Kia anunță că a început lucrările la o nouă uzină unde va fi construită această utilitară. Kia spune că noua uzină va avea o capacitate de producție de 150.000 de vehicule comerciale electrice pe an, iar fabrica face parte din ambiția mărcii asiatice de a fi printre primii 3 producători de mașini electrice până în 2030.

Noua utilitară electrică va fi dezvăluită în 2025.

În același an, Kia se așteaptă ca noua uzină să-și înceapă activitatea. Noua uzină se va folosi de tehnologie robotizată și digitală, iar primul model care va fi produs acolo poartă numele de cod SW.

via Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru