Kia K3 este un sedan pentru SUA. Va fi disponibil și pe alte piețe internaționale

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 09.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia prezintă noul sedan K3, disponibil momentan pe piața din Statele Unite ale Americii. Începând cu ultimul trimestru din 2023, acest model va fi disponibil și pe alte piețe internaționale.

Constructorul asiatic de automobile a organizat în Mexico City premiera mondială a modelului K3. Vorbim despre un sedan care, cel puțin pentru început, va fi disponibil doar pe piața din Statele Unite ale Americii.

Kia K3 are o lungime de 4.545 milimetri, o lățime de 1.765 mm, 1.475 mm sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar ampatamentul măsoară 2.670 milimetri. Portbagajul are un volum de încărcare de 544 litri.

Din punct de vedere estetic, K3 respectă limbajul de design Opposites United. Avem o grilă frontală Tiger Nose, ornamente din plastic pentru aripi, o siluetă de fastback și blocuri de lumini LED atât în față cât și în spate.

Pentru un aspect mai sportiv trebuie bifată versiunea K3 GT-Line. Pe lângă spoilere modificate, plusează cu jante de 17 inch și două terminații pentru sistemul de evacuare.

La interior, instrumentarul de bord digital și ecranul central de până la 10.25 inch sunt integrate într-un singur ansamblu, iar volanul este inspirat de electricul EV6.

Nu lipsește sistemul de climatizare pe două zone și conexiunea Apple CarPlay și Android Auto fără fir.

Gama de motorizări include un propulsor de 1.6 litri, pe benzină, cu 123 CP, disponibil atât cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte cât și cu o cutie automată cu același număr de rapoarte. Avem apoi un agregat de 2.0 litri cu 152 CP, rezervat pentru versiunea GT-Line.

Acesta din urmă vine alături de o transmisie automată cu 6 rapoarte și padele pentru schimbarea vitezelor.

Ulterior va exista și un motor de 1.4 litri, destinat pentru piețele de export.

Lista cu sisteme de siguranță include, printre altele, Front Collision Avoidance, Lane Keeping Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Rear Cross-traffic Collision-Avoidance Assist și Driver Attention Warning.

Kia K3 va fi produs la uzina din Nuevo Leon, Mexic. Începând cu ultimul trimestru al anului, sedanul asiatic va fi disponibil și pe alte piețe internaționale. Pentru moment, acestea rămân necunoscute.

via Kia

Comentarii (2)

  • Seriff
    In Sua cu 2.0 benzina, in Europa cu 1.0, poluarea nu e la fel peste tot, de fapt doar in Europa sunt normele astea idioate, in USA, INDIA, ASIA nu da nimeni 2 lei pe poluare.
    11 3
  • Pai care-i rostu masinii asteia? Nu erau sus si tare bagati pe electrificare? Sau nu merge treaba pentru ca e foarte scumpa?
    Dupa dimensiuni K3-ul asta e similara cu Elantra. Dupa specificatii si motorizari targetul e sub 20k$ la seua. La 20k inafara de China, nu iei nicaieri nici macar o electrica de oras.
    Hai baieti, cu toata puterea bateriilor inainte.. pana se descarca.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru