Kia mărește producția de motoare pentru vehiculele hibride: investiție de 70 de milioane de euro la uzina din Slovacia

de Paul Cosma
Vineri, 11.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a investit 70 de milioane de euro în uzina din Žilina (Slovacia) pentru producția de motoare destinate modelelor sale hibride. Fabrica va începe să producă noile propulsoare Smartstream de 1.5 și 1.6 litri.

Electrificarea este un pilon important al strategiei Kia pentru piața europeană, motiv pentru care producătorul asiatic vrea să fie pregătit pentru cererea de vehicule din acest segment.

Kia a anunțat finalizarea unei investiții de 70 de milioane de euro la uzina din Žilina (Slovacia), acolo unde va începe să producă noile motoare Smartstream de 1.5 și 1.6 litri pentru modelele sale hibride.

Ambele propulsoare pe benzină au fost dezvoltate pentru a fi integrate cu sistemul mild-hybrid de 48V, pe care Kia îl numește “EcoDynamics+”.

“Investițiile la fabrica din Slovacia ne permit să răspundem schimbărilor în ceea ce privește comportamentul clienților europeni. Am observat deja o creștere a cererii pentru vehiculele electrificate echipate cu motoare pe benzină, a explicat Emilio Herrera, directorul operațiunilor Kia din Europa.

Via Kia

Comentarii (1)

  • Stiu ca motorul de 1.6 este disponibil in versiune aspirata pe hybridul ceed si niro, si in versiune turbo pe sorento. dar nu stiu vreun sistem hybrid pe kia care sa fie cu motorul de 1.5
    help me?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru