Kia Niro doboară recordul de consum pentru un hibrid: 3.07 litri/100 km pe un drum de aproape 6.000 de kilometri

de Daniel Popescu
Vineri, 16.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Niro a consumat doar 3.07 litri/100 km pe parcursul unui traseu de aproape 6.000 de kilometri de la Los Angeles la New York şi a devenit astfel hibridul cu cel mai mic consum din lume.

Maşinile hibride sunt recunoscute pentru consumul redus de carburant, însă sud-coreenii de la Kia au vrut să demonstreze cât de mult poate fi împinsă această limită.

Constructorul asiatic a folosit un Kia Niro fără niciun fel de modificări care a fost condus de la Los Angeles la New York pe o distanţă de 5.944 de kilometri. Consumul înregistrat a fost de numai 3.07 l/100 km, iar întregul traseu a necesitat doar 4.1 plinuri de carburant.

Pe baza acestor cifre, Kia Niro a intrat în Cartea Recordurilor şi a devenit cel mai economic hibrid din lume. "Suntem extrem de mulţumiţi de performanţă record a lui Niro. Am vrut să construim un vehicul care să ofere o utilitate reală, să arate bine şi să aibă un consum fantastic, iar stabilirea recordului oficial confirmă performanţa noastră", spune Orth Hedrick, vicepreşedinte al Kia America.

Urmareste Automarket
Kia Niro este disponibil doar în versiune hibridă şi beneficiază de un motor pe benzină de 1.6 litri şi 105 de cai putere acompaniat de un motor electric care generează echivalentul a 44 de cai putere.
Consumul oficial mixt al modelului este de 3.8 litri/100 km, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 88 de grame pe kilometru. Niro este un hibrid de tip HEV, care nu beneficiază de încărcare la priză.

Via Kia

Comentarii (2)

  • Mosulicii astia ar fi scos consum record si cu un Mustang GT (consum record raportat la consumul declarat al masinii).
    De curiozitate, care au fost vitezele medii? Ca daca mergeau cu 60-70 pe autostrazi...tot nu ajungem departe cu rezultatul lor.
    3 5
  • @ :-) La 60-70 consumul e mai mare decat la 90-100 in cazul unui automobil nou cu cutie cu dublu-ambreiaj in 6 trepte ca in cazul modelului de fata.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru