Kia pregătește un nou SUV bazat pe Cee'd: va păstra motoarele compactei și se lansează în 2018

de Daniel Popescu
Luni, 27.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia va lansa anul viitor un SUV bazat pe Cee'd care va fi poziționat în gamă între Stonic și Sportage și va prelua motorizările modelului compact.

Kia intenționează să-și extindă semnificativ portofoliul de SUV-uri, ca urmare a popularității în creștere a acestui segment pe piața europeană.

Astfel, spre finalul anului viitor, constructorul sud-coreean va prezenta un SUV bazat pe noua generație Cee'd, care va fi poziționat în gamă între SUV-ul subcompact Stonic și SUV-ul compact Sportage.

Noul SUV va avea practic designul lui Cee'd, însă va beneficia de o gardă la sol mai mare și de elemente specifice acestui segment. De altfel, SUV-ul va prelua inclusiv o bună parte din gama de motoare de pe noul Cee'd, inclusiv propulsorul turbo pe benzină cu 3 cilindri și unitatea diesel turbo de 1.6 litri.

Kia a confirmat deja că noul Cee'd va beneficia și de o versiune break prin prezentarea conceptului Proceed la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Noua generație a lui Cee'd va beneficia de o serie de îmbunătățiri, însă va fi disponibilă doar în versiune cu 5 uși, în timp ce varianta cu 3 uși va fi abandonată ca urmare a vânzărilor scăzute ale acestuia.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • @Daniel Popescu Cu tot respectul, Sportage nu e suv de "mari dimensiuni", e un suv compact. Faptul ca producatorii adauga suv-uri si suv-ulete intre clase si duc in eroare cumparatorii e ceva, insa e un pic ciudat sa duca in eroare si jurnalistii auto, care se presupune ca isi castiga existenta din meseria respectiva.
    4 1
  • @Daniel Popescu Multumesc ca ati corectat :-)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru