Kia prezintă schiţele viitorului Forte, rivalul lui Volkswagen Jetta

de Bogdan Mirică
Luni, 23.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles noua generaţie a modelului Forte, un sedan compact cu aspect sportiv, ce se va poziţiona ca rival al lui VW Jetta.

Pentru a putea continua evoluţia pozitivă din ultimii ani, Kia are nevoie de o gamă în permanentă schimbare. Următorul pe listă este modelul Forte, sedanul compact al coreenilor, pregătit să debuteze în premieră mondială la sfârşitul lunii noiembrie, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Până la dezvăluirea completă a modelului în trei volume, Kia a publicat două schiţe, care trădează aspectul frontal şi posterior al berlinei. Peter Schreyer, şeful de design Kia, a decis să păstreze grila frontală ”Tiger Nose”, regăsită pe toate modelele noi din gamă. Aspectul sportiv este amplificat însă de blocurile optice ascuţite, de profilul cu nervuri sub forma unui bumerang şi de blocurile optice alungite până pe aripa spate.

Urmareste Automarket
Aspectul sportiv, transmis pe toate variantele de caroserie, va fi completat de o ţinută de drum îmbunătăţită la care inginerii coreeni lucrează de zor.

După ce va debuta la Los Angeles, sedanul compact va ajunge pe piaţă la începutul lui 2013.

Mai întâi pe piaţa din Coreea de Sud, cu numele K3, şi mai apoi pe celelalte pieţe ale lumii, cu titulaturi cunoscute, Forte sau Cerato. Forte ar putea sosi şi pe continentul european, ca derivat sedan al actualului Ceed şi principal rival pentru Volkswagen Jetta. 

via autoblog

Comentarii (2)

  • Bravo Kia.O treaba excelenta.Inchideti-le gura la puristi.M-am saturat de toate TDI-urile si TSI-urile de la vw,care nu sunt bune de nimic sunt bombe pe sosele.Kia si Hyundai vor fi peste marcile nemtilor peste 3 ani.Pe japonezi nu ii bag,pentru ca marcile lor au fiabilitate sporita .Kia va fi mult peste VW si Opel.
    22 28
  • Nu vad nici un motiv pt care ai cumpara o masina Hyundai/Kia in defavoarea unui brand european cu traditie, chiar nici un motiv!

    P.S.: Si iarasi nu inteleg de ce toti posesorii de astfel de masini au impresia ca ei conduc un fel de S-class altoit cu Porsche sau ceva.
    22 18

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru