Kia promite că va elimina plictiseala la volan prin tehnologii autonome lansate sub brandul Drive Wise

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Drive Wise este numele noului brand lansat de Kia care va integra toate sistemele şi tehnologiile autonome ale producătorului, cu ajutorul cărora sud-coreenii susţin că vor elimina plictiseala la volan.

Esential 2030 este anul în care Kia va lansa primul model autonom
Kia şi-a definitivat planul de luptă pentru lansarea primelor sale maşini autonome. După ce la sfârşitul anului trecut anunţa că primul său model autonom va fi prezentat până în 2030, producătorul sud-coreean a dezvăluit la Consumer Electronics Show (CES) brandul Drive Wise (Conduce Inteligent).

Noul brand va integra toate sistemele şi tehnologiile care vor fi disponibile pe maşinile autonome Kia şi care încep deja să fie dezvoltate şi integrate pe modelele actuale.

Printre acestea se numără conducerea în mod autonom pe autostradă, sistem de oprire automată în cazul în care şoferul adoarme la volan, un sistem de parcare automată sau un asistent pentru condusul în aglomeraţie pentru identificarea benzilor mai libere. În plus, tot în cadrul acestui brand va fi integrat şi sistemul Preceding Vehicle Following, care permite monitorizarea vehiculului din faţă.

"Vom introduce tehnologii inteligente de siguranţă pentru viitoarele modele din gama pentru a elimina potenţiale pericole şi, pentru mulţi, plictiseala la volan.

Vom schimba modul în care proprietarii interacţionează cu maşinile", afirmă Kia.

Şoferii vor avea acces la tehnologiile Drive Wise printr-o consolă numită Human Machine Interface, care va permite conectarea dispozitivelor mobile şi utilizarea gesturilor. Kia urmează să dezvolte aceste sisteme cu ajutorul unui model electric Soul de test în statul american Nevada. Prima maşină Kia cu funcţii autonome este prevăzută pentru anul 2020.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru