Kia promite lansarea unui model sport până în 2020

de Sebastian Toma
Joi, 06.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Paul Philpott, șeful diviziei din Regatul Unit al mărcii Kia, a anunțat lansarea unui model sport dedicat până în anul 2020. Acesta este așteptat să fie inspirat din conceptele GT și Stinger GT4.

Kia se pregătește pentru lansarea primului său model sport dedicat, titrează englezii de la Autocar. Pentru moment, nu există detalii prea multe despre viitoarea sportivă a coreenilor, dar știm că acesta nu va fi doar o derivată a unui model de serie existent sau viitor. Paul Philpott, șeful diviziei din Marea Britanie a mărcii Kia, a declarat într-un interviu acordat celor de la Autocar că viitorul model va debutat până în 2020 și va fi inspirat din conceptele GT și Stinger GT4. Fiind menționate două concepte diferite de la Kia, nu este clar dacă viitorul model va fi un coupe sau o berlină cu trăsături stilistice de coupe.

Pe lângă faptul că marca din Coreea de Sud pregătește un model sport, șeful diviziei Kia din Regatul Unit a anunțat că acesta va fi unul accesibil și că va fi vândut la nivel global. Astfel, marca va putea să-și amortizeze costurile de dezvoltare ale viitoarei mașini sport din ofertă și va atrage clienți noi. Aceștia din urmă ar putea fi cuceriți să mai cumpere și alte modele Kia după ce vor achiziționa sportiva coreenilor, ceea ce i-ar aduce beneficii serioase constructorului coreean.

Încă de la prezentarea celor două concepte care prezintă modele sport, cei de la Kia și-au arătat intenția de a avea un model care să atragă publicul prin design și performanțe, nu doar prin dotări și prețuri.

Urmareste Automarket
Singurele modele cu valențe sportive din oferta europeană a mărcii Kia sunt compactele Cee'd GT și Pro_Cee'd GT. Cele două împart platforma și o bună parte din caroserie și reprezintă răspunsul coreean la segmentul modelelor compacte de performanță.
Kia Cee'd GT are un motor 1.6 turbo de 204 CP și 265 Nm și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7.7 secunde. Viteza maximă a compactei coreene este de 230 km/h, iar consumul mixt este de 7.4 litri la sută. Pe piața din România, Kia Cee'd GT pornește de la 21.400 de euro cu TVA inclus.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Anul 2020 va fi cel mai așteptat an din actualul deceniu, o grămadă de proiecte și ambiții vor "fierbe" până atunci, acum e rândul Kia să promită ceva, de parcă dacă va lansa în 2022 un model sport, se va schimba ceva, oricum la ofensiva pe care au avut-o în ultimii 10 ani trebuiau să aibă deja un model sport.
    12 1
  • kia promite.....hahahhahahhahah

    un cee'd cu amortizoare cu gaz mai dure? uuuuhh, super hightech.
    10 1
  • Ivanoff
    @Dan Grecu, Kia joaca o ofensiva destul de dura, care poate chiar sufoca si un brand precum BMW. Modelul K900 a iesit mult invingator pe laga 760Li in testele americane si rusesti. Kia Cadenza la fel, este peste orice Seria 5 la calitatea asamblarii, iar garantia de 10 ani, nu 2 ani precum are BMW isi spune cuvantul. Am incheiat, ma duc sa ma ''rocoresc'' putin ca pe caldura asta fierbe frapeul in stomac.
    2 8
  • TC1900
    ivanoff, bmw are 5 ani garantie in caz ca nu stiai
    5 3
  • Ivanoff
    5 ani garantie pe hartie, 2 la partea tehnica iar 3 pt piese de uz .
    2 9
  • Câtă vreme Kia nu dispune de V12, nu știu cum a ieșit " mult superior" față de 760i, ești sigur că te-ai uitat la comparative auto? Pun această scăpare în seama caniculei, ești puțin pierdut.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru