Kia Stinger, retrasă de la vânzare în Marea Britanie. Locul său va fi luat de electrica EV6 GT

de Alexandru Monenciu
Vineri, 11.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic de automobile anunță că modelul Stinger a fost retras de pe piața din Marea Britanie. Locul său va fi luat de electrica de performanță EV6 GT, spre finalul acestui an.

În urmă cu o lună apăreau o serie de informații potrivit cărora Kia Stinger ar putea fi scoasă din producție, în 2023, din cauza vânzărilor sub așteptări. Stinger a debutat, pentru prima oară, în 2017 și a jucat un rol important în evoluția Kia.

Zvonurile nu au fost confirmate de marca sud-coreeană, dar asta nu înseamnă că nu există un sâmbure de adevăr în acestea.

Mai ales că, acum, Kia anunță că Stinger a fost retras de pe piața din Marea Britanie. Locul său va fi luat de electrica de performanță EV6 GT, spre finalul acestui an.

Cu 585 de cai putere la dispoziție, Kia EV6 GT atinge 100 de km/h în 3.5 secunde. Bateria de 77.4 kWh asigură o autonomie de până la 510 kilometri și poate fi încărcată de la 10 la 80% în doar 18 minute, la o stație rapidă.

Să nu uităm că modelul cu zero emisii are o arhitectură la 800V.

Revenind la Stinger, Kia a declarat că acest model continuă să fie produs în Coreea de Sud, iar divizia din Marea Britanie va onora toate comenzile existente în prezent.

via Kia

Comentarii (3)

  • Termica retrasă pentru că nu se vindea, electrica adusă pentru că există cerere mare.

    Mai are careva dubii?

    QED
    5 7
  • Stinger nu se mai vinde nicăieri, cum am mai spus nu da bine sa-ți iei Kia de peste 50.000 si vecinul are una cu 12.000. Adică sa înțelegi si tu Mike, Kia nu are reputație pentru zona respectiva. Cât privește înlocuirea cu o electrică, mi se pare o chestie de marketing forțată așa sa mai aplaudați voi ca focile… nu are sens. O sa vedem din cifre, bănuiesc ca o sa vândă foarte puțin, si dacă este așa ce o sa mai spui? La ce o sa te mai emoționezi? Probabil este suficient sa anunțe un producător ca prin update over the air au crescut autonomia unei electrice cu 2,25 km dacă mergi 50% in panta… si in rampa masina va merge la aspirație ;)
    11 5
  • Chevyrolet
    Poate spune fiecare ce vrea, dar în opinia mea, Kia Stinger este una dintre cele mai reușite mașini Kia.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru