Kia Stonic este numele modelului care va rivaliza cu Nissan Juke și Renault Captur începând cu 2017

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a înregistrat numele Stonic pentru viitorul său SUV de mici dimensiuni. Acesta este așteptat pe piață în a doua jumătate a acestui an.

Kia plănuiește să nu mai stea departe de segmentul SUV-urilor mici. Constructorul sud-coreean este așteptat să lanseze anul acesta primul său SUV de segment B. Potrivit publicației just-auto, noul model se va numi Stonic, întrucât Kia a depus deja o cerere de înregistrare a numelui.

Pentru o vreme, constructorul a luat în calcul introducerea unui model vândut pe piața din China și botezat KX3. Acesta este însă mult prea puțin rafinat pentru pretențiile europenilor. În plus, nici nu este potrivit pentru vitezele cu care se circulă pe autostrăzile din Germania, una din piețele pe care Kia le țintește.

Așadar, sud-coreenii au decis să creeze un SUV mic de la zero, folosindu-se de arhitectura modelului Rio pentru a putea întruni pretențiile publicului de pe Bătrânul Continent.

Urmareste Automarket
Noul Kia Stonic nu va fi dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie a acestui an, întrucât evenimnetul elvețian este rezervat pentru debutul modelelor Picanto și Stinger, expuse deja în comunicate oficiale.

Micul SUV coreean ar putea debuta în cadrul unui eveniment dedicat special, programat în luna august.

Abia apoi, la Salonul Auto de la Frankfurt, se va face debutul în fața publicului larg. Livrările sunt așteptate la sfârșitul lui 2017, de producție urmând să se ocupe uzine din Coreea de Sud, Mexic și Slovacia.

via justauto

Comentarii (11)

  • Claxonia
    bine ca pot face Picanto sa arate foarte bine iar pocitania asta il face pe EcoSport de la Ford splendid! :-)
    8 19
  • @Claxonia Pocitanie e modelul pentru piata chineza, KX3. Citeste articolul sau cauta pe net.

    Stonic va arata ca un Sportage intrat la apa.

    P.S. Foarte tare ca aduc Stinger in Europa!
    20 2
  • Marian
    Sa înțeleg ca Soul nu este mini SUV de segment B? O sa aibă 4 modele in segment sau renunta laVenga?
    4 4
  • @Marian Venga e MPV/monovolum. Soul e intr-adevar in acelasi segment, doar ca are un design mai de nisa. Plus ca exista si o varianta hibrida plug-in.

    La Venga ar trebui sa apara generatia urmatoare in maxim 1-2 ani.
    6 5
  • Interesant ca mai in toate articolele faceți referire la Juke care nu este nici in top 5 vânzări pe Europa și nu ziceți nimic de Peugeot 2008 care este pe locul 2.
    2 2
  • Încă un SUV din segmentul B accesibil și atât. Practic un Sportive mai mic și cu aceleași accente mari pe design și mai puțin pe tehnologie. Singurul model de luat în calcul de la acest producător va fi noul Stinger care în clasa sa se pare că are ceva de spus.
    6 0
  • Erata : Sportage în loc de Sportive.
    1 1
  • mircea
    @Ducu
    Pentru că a pornit revoluția în segment.
    3 1
  • @Coco Sportage are mai multa tehnologie/dotari in comparatie cu Kadjar. Ca sa nu mai zic de materiale si finisari, unde modelul Kia e cu o clasa peste.
    4 1
  • @Andy
    În opinia mea în segmentul B al SUV la ora actuală există doar două modele auto de luat în calcul și anume Mazda CX 3 și Audi Q 2. Restul sunt oferte auto noi, accesibile și cam atât. Nici vorbă de Kadjar, la această clasă Renault fiind reprezentată de Captur ( ce nu are multe elemente de la Kadjar ) dar Kadjar este înrudit cu Qashqai, care apreciez că este superior lui Sportage.
    2 2
  • @ Coco Ai zis de Sportage, ti-am zis de Kadjar. E valabil pentru orice Kia vs. Renault. Kia e peste, fie ca vorbim de fiabilitate, materiale, finisari, motorizari etc.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru