Kia Telluride primește titlul World Car of the Year 2020: SUV-ul asiatic a învins Mazda 3 și Mazda CX-30 în lupta pentru marele premiu

de Cornel Șocariciu
Joi, 09.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Telluride a primit premiul World Car of the Year 2020. Producătorul asiatic s-a impus și în categoria World Urban Car. Porsche a primit două premii, în timp ce Mazda a câștigat categoria dedicată designului.

Reprezentanții World Car Awards au anunțat câștigătorii premiilor ediției din acest an. Kia Telluride, Mazda 3 și Mazda CX-30 au fost finaliștii care s-au duelat pentru marele premiu World Car of the Year 2020.

În urma votului celor 86 de jurnaliști de specialitate din întreaga lume, SUV-ul Kia Telluride a fost ales câștigător, în ciuda faptului că modelul este disponibil doar pe piața din America de Nord.

La fel ca în anii anteriori, juriul World Car Awards a acordat și premii secundare dedicate unor categorii distincte.

Kia a mai obținut un premiu, categoria World Urban Car 2020 fiind câștigată de Soul EV. Modelul electric s-a impus în fața lui Mini Cooper SE (versiunea electrică a modelului britanic) și Volkswagen T-Cross.

Porsche este al doilea constructor care anul acesta câștigă două categorii. Modelul electric Taycan a reușit să se impună atât în clasamentul World Luxury Car 2020, cât și în categoria World Performance Car 2020.

Deși a avut două modele în lupta pentru marele premiu, Mazda încheie ediția din acest an a World Car Awards doar cu titlul World Car Design of the Year.

Hatchback-ul Mazda 3 a fost ales câștigător de un juriu format din șapte experți în design.

Comentarii (9)

  • Ar trebui ca unul din criterii să fie acela ca modelul să se vândă pe mai toate piețele globale. Așa, titlul de World Car of the Year nu prea se potrivește...
    26 1
  • Da, se vinde doar in.SUA si Canada, nici macar in Coreea de Sud.
    20 1
  • din fata Cadillac, din spate si lateral lateral Volvo, la interior putin de la toti, deci este o masina GLOBALA :)))))
    17 2
  • fan skoda
    Serios ?
    Masina asta nici macar nu exista in Europa. Si a castigat. La Urban car era de asteptat sa castige o electrica, chiar daca Soul EV este prea cubic. Taycan fiind si electrica, chiar era de asteptat sa castige si chiar sa castige doua la doua categorii. Pentru ca, Taycan este un model foarte performant, dar este si foarte luxos, si arata foarte bine.

    Desi, World car, devine US Car.
    Trebuia sa castige o masina care se vinde global. Nu este corect. Iar masina a copiat de la cateva modele din SUA si de pe piata globala
    6 5
  • Snobii de badge se declara revoltati.
    Daca pe masina asta scria Range Rover nu se supara nimeni. :))
    8 3
  • Octavian
    Intr-o lume in care se vorbeste de "incalzire globala" etc...
    castiga o "sufragerie" care nici macar nu se vinde worldwide.
    Ce porcarie
    14 1
  • Cand am vazut lprima Kia in viata mea la Salonul auto din 1995,eram copil mic si tot am ras de cum arata,parea mai nasoala ca un Aro la interior.Bravo lor,de unde au plecat si unde au ajuns,altii cresc iar altii din pacate decad,Honda,Mazda...
    10 2
  • @Seth

    Nu e vorba de badge - eu mi-aș lua Kia, îmi plac produsele lor din prezent și chiar din ultimii 10 ani. E vorba că o mașină ce se vinde doar în SUA și Canada câștigă titlul de ”WORLD” Car of the Year.
    10 3
  • asta e un fel de Eurovision :))))
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru