Kia va lansa 3 modele electrice noi de dimensiuni mici și medii

de Tiberiu Safta
Miercuri, 04.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat că va lansa nu mai puțin de 3 modele electrice noi în următoarele zile. Aceste modele vor fi de dimensiuni mici și medii.

Constructorul sud-coreean se pregătește să-și extindă gama de mașini electrice cu 3 modele noi. Acestea urmează să fie prezentate în cadrul evenimentului Kia EV Day, organizat la Seul, capitala Coreei de Sud.

Kia nu a oferit foarte multe detalii despre noile modele. Producătorul asiatic a precizat doar că acestea vor fi de dimensiuni mici și medii. Alături de aceste informații, Kia își va prezenta și viziunea sa de viitor cu privire la tranziția către epoca electrică.

În cadrul aceluiași eveniment, Kia va expune și modele electrice deja lansate, precum EV5, EV6 GT și EV9. Cu această ocazie vom afla mai multe informații tehnice despre Kia EV5, un SUV electric prezentat în august. La final, Kia va prezenta și două concepte noi ale unor viitoare mașini electrice. Evenimentul va avea loc în 12 octombrie.

via Kia

Comentarii (12)

  • Tot electrice?
    Pai inexorabil, Dutz, dan_grc si altii nu au nevoie de ele. Ei nu se gandesc ca vor da faliment pentru ca romanii nu le cumpara?
    8 7
  • spune tu drept ca masina din poza nu seamana cu un frigider?
    5 4
  • @inexorabil dece te chinui sa scrii asa comentarii lungi?
    Crezi ca in noua era digitala mai are cineva rabdarea sa citeasca asa eseuri lungi?
    7 0
  • Si n-am voie?… hai joc de glezne că mă plictisești ;)
    Si dacă ai fi corect ai “reproduce” ce blamez eu… si anume obsesia si lipsa de obiectivitate cu care tratați subiectul plus ipocrizia.
    Nu am nici o treaba cu Electricele… unele-s chiar mișto… ai priceput?
    3 3
  • Banditos
    @^^^^

    unul dintre cele mai inteligent, atent lucrate si mai "la zi" linii din industrie.

    Cum ziceam si alta data...trebuie sa traiesti acolo sa accepti genul asta de design.

    Cand esti inconjurat de acoperisuri de case in culorile curcubeului, strazi mizerabile, blocuri gri, toate cojile, pardon, masini din anii 90, chestia asta ti se pare un... frigider. Asta e, nu e vina ta...tine de perceptie.
    1 3
  • Nu toata lumea cumpara masini pentru design. Nu sunt toti interesati de angel eyes si de un semn VAG, BMW sau alte cercuri.
    Kia este brandul cel mai apreciat de clienti pentru fiabilitate.
    Kia ofera 7 ani garantie.
    Decat troaca cu grila frumos luminata dar la care pica toate, mai bine frigider din asta.
    1 3
  • @Bandidos
    Ce le stii tu pe toate!
    Ce gaze ai in tine!
    Lasa aerele de filosof ca nu tine.
    Fiind o chestie de design e subiectiva desigur.
    Mie mi se pare frigider, nu zic ca asta ar fi adevarul suprem. Ceea ce nu se intampla la tine omule. Crezi ca ai dreptate tot timpul?

    PS stau in Germania, unde intradevar curcubeul e intr-o ofensiva continua...
    2 3
  • Lucian
    parca era vorba ca vor anunta doar niste detalii noi despre EV5 si vor mai prezenta vreo 2 concepte electrice...

    vom vedea...
    1 0
  • Banditos
    @^^^^

    Te-ai sifonat inutil. Tocmai fiind o chestie subiectiva poti accepta si o definitie "filosofica". Fara a fi cu pretentia de adevar absolut. Concluzia e simpla...in ciuda faptului ca traiesti in Germania e...degeaba. Dar aici numai poti nega ca nu ai nici o circumstanta atenuanta.

    Succes la tari in Germania!
    4 3
  • "Kia își va prezenta și viziunea sa de viitor cu privire la tranziția către epoca electrică."
    Speram ca viziunea se bazeaza si pe chestii concrete nu doar pe cuvinte frumoase si desene fistichii. Adica pe baterii. Noi baterii mai ieftine si mai usoare decat ce exista acum. Fara baterii, viziunea e pustiu.
    Oricine poate desena avioane electrice pe baterii cu autonomie de 10k km dar daca nu ai cu ce sa le implementezi, e degeaba.
    4 0
  • Nu mai inteleg nimic. Atatea lansari si nimeni nu livreaza. O masina precum EV6 care a fost lansata in 2021, foarte faina de altfel si care cand te urci in ea esti la ani lumina in fata Tesla, de-abia acum a inceput sa fie livrata. Vad lansari ca EV9, EV5 si alte 3 modele vin dar ei de-abia livreaza masini lansate in 2021. Lansati cand livrati fratilor, nu cu doi ani inainte. Dar daca merg si vreau sa comand una, mi se spune sa astept doi ani.... pai peste doi o sa am alte optiuni cu tehnologie mai noua.
    2 0
  • Bănuiesc ca este vorba si de intrarea pe anumite piețe care atrage costuri. Adică, un model complet nou si electric care nu are service disponibil poate o devenii o problema. In cazul ICE de la un model la altul vorbim in general de o transformare/evoluție si arareori de o revoluție, deci relativ mai simplu de a rezolva o eventuala defecțiune in garanție. La lansarea oficială, teoretic producția este deja începută si încep livrările, acuma depinde de relevantă pe care o are țara unde ești pentru un anumit model. Știm ca sunt modele care se vând doar pe anumite piețe sau uneori vânzarea intr-o zona poate avea un decalaj de multe luni fața de o alta. Dacă te referi la România, se cam știe ce se vinde si ce se caută, si cum introducerea unui model la vânzare are costuri, este logic să înceapă cu țările unde respectivele costuri sunt justificate, adică au vânzări… dar este o părere proprie, de la dealer-i auzi cam orice si mai puțin adevarul.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru