Kia va lansa prima sa mașină autonomă în 2030

de Sebastian Toma
Luni, 16.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia vrea să abordeze segmentul mașinilor autonome peste 15 ani. Până atunci, coreenii vor să lanseze mașini cu tehnologii de conducere autonomă până la finalul acestei decade.

Kia plănuiește lansarea unei mașini cu funcții de conducere semi-autonomă până la finalul acestui deceniu, titrează World Car Fans. Zece ani mai tarziu, coreenii vor să lanseze prima lor mașină autonomă. Cei de la Kia derulează o veritabilă ofensivă upmarket de ceva vreme, abordând segmente și nișe din ce în ce mai diverse și introducând diferite tehnologii noi pe mașinile lor la scurtă vreme după rivalii lor japonezi și germani. De la sistemele hibride până la tehnologia mașinilor 100% electrice, cei de la Kia au reușit să abordeze fără probleme toate direcțiile de dezvoltare vizate de rivalii lor principali.

Producătorul din Coreea de Sud va investi două miliarde de dolari până în 2018 pentru a asigura dezvoltarea programului Advanced Driver Assistance System, care vizează tehnologiile de conducere semi-autonomă. Cei de la Kia vor angaja mai mulți ingineri în departamentele responsabile de dezvoltarea viitoarelor automobile inteligente pe care le pregătește marca pentru a ține piept rivalilor europeni, americani și japonezi.

Urmareste Automarket
Planurile de dezvoltare ale celor ed la Kia includ mai multe sisteme de asistență a șoferului.
Printre acestea se numără o tehnologie care să îmbine sistemul de menținere a benzii de rulare cu tempomatul inteligent, care ar ajuta mașinile acestui constructor să se conducă singure pe autostradă. În plus, coreenii lucrează la un asistent de aglomerație, un sistem avansat de asistență la parcare și chiar la un sistem de parcare de la distanță. Ultima din listă este o tehnologie proaspăt introdusă în gama noii generații BMW Seria 7, deci coreenii țintesc și vârfurile tehnologice ale industriei germane, nu doar rivalii direcți.

Via WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru