Kia vrea să revitalizeze vânzările din China: coreenii l-au angajat pe omul responsabil de designul modelelor BMW X5 și X6

de Cornel Șocariciu
Joi, 14.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia aduce un nou om în fruntea departamentului de design exterior. Pierre Leclercq este numele său și, în trecut, a fost responsabil de designul modelelor BMW X5 și X6.

Kia trece printr-o perioadă mai puțin bună pe piața din China. Asiaticii pun rezultatele slabe pe seama tensiunilor politice dintre Seul și Beijing, pe competiția puternică generată de brandurile din China și pe lipsa modelelor din gama SUV.

Dar Kia are planuri noi în China, iar pentru a putea recupera pierderile, mizează pe un designer de top. Numele său este Pierre Leclercq. Belgianul și-a făcut un nume în cadrul brandurilor Zagato, BMW și Great Wall.

În cadrul companiei bavareze, Leclercq a fost responsabil pentru proiectele BMW X5 și X6. De asemenea, nemții l-au pus în fruntea departamentului de design M. În 2013, Pierre Leclercq părăsește corabia germană și preia frâiele departamentului de design din cadrul Great Wall. Începând cu această lună, Leclercq devine șeful departamentului de design exterior din cadrul Kia.

"Pierre Leclercq este unul dintre designerii de top cu experiență pe toate piețele majore", au declarat oficialii Kia.

Așa cum aminteam mai sus, Kia trece printr-o perioadă slabă în China.

În prima jumătate a acestui an, vânzările înregistrate aici au scăzut cu 42%.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • kia e pe cai mari ! bravo lor! in curand ii va detrona pe japonezi!
    2 0
  • dandana
    kiar aşa?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru