Koenigsegg Agera R BLT confiscat de vama chineză

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 17.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg Agera R BLT este o versiune unicat a supercarului suedez. Unicul exemplar a fost confiscat de vama chineză după ce proprietarul a încercat să îl importe ilegal în China.

Acum aproape o lună, Koenigsegg a prezentat un exemplar unicat al supercarului Agera. Botezat Agera R BLT acesta a fost construit pentru un client chienz cu o avere impresionantă. Acesta a plătit 2 milioane de dolari pentru acest supercar, dar povestea nu s-a sfârşit aici.

Se pare că supercarul Agera R BLT nu a ajuns niciodată la proprietarul de drept, deoarce a fost confiscat de vameşii chinezi. Motivul a fost încercarea de import ilegală, proprietarul încercând să evite taxele de import aferente. Nu există informaţii concrete asupra valorii acestor taxe, ştirile din presa chineză fiind contradictorii. Conform CarNewsChina, costul modelului Agera R BLT înainte de taxe este de 2.35 milioane dolari, în timp ce alte surse din China spun că suma totală pe care proprietarul ar trebui să o plătească, inclusiv taxe, ar fi de 30 milioane yuani, adică 4.7 miloane dolari.

Via Autoblog

Comentarii (1)

  • ce sa mai zici...daca se intampla asa ceva in RO...si..............ministru justitiei era spulberat din functie.in fine masina-i beton, personal consider ca-i mult mai... decat principalul competitor...
    16 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru