Koenigsegg va încerca să doboare recordul mondial de viteză cu noul Jesko Absolut

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Koenigsegg intenționează să stabilească, chiar anul acesta, un record mondial de viteză (pentru o mașină de serie) cu noul Jesko Absolut. Primul exemplar tocmai a fost livrat.

Cursa pentru titlul de cea mai rapidă mașină, de serie, din lume este departe de a fi încheiată.

În 2017, Koenigsegg Agera RS a atins 447.19 km/h, un record care, este încă valabil și în ziua de azi, susțin reprezentanții mărcii suedeze. Asta pentru că vorbim despre viteza medie înregistrată în ambele sensuri de o mașină de serie.

Între timp, Bugatti a atins cu Chiron Super Sport 300+ o viteză maximă de 490.48 km/h, iar SSC Tuatara a înregistrat 455.3 km/h.

Dar, cei de la Koegnisegg spun că recordul lui Bugatti nu este valabil, pentru că viteza a fost înregistrată într-un singur sens, iar configurație respectivă nu poate fi cumpărată, iar SSC Tuatara nu este omologată pentru șosea.

Acum, compania fondată de Christian von Koenigsegg vrea să pună lucrurile la punct, o dată pentru totdeauna. Cu alte cuvinte, Koenigsegg vrea să stabilească un nou record mondial de viteză cu noul Jesko Absolut.

"Sperăm că anul acesta vom reuși să doborâm recordul.

În prezent, căutăm o porțiune dreaptă care să fie suficient de lungă și în care traficul să poată fi închis, dar nu este atât de ușor," a declarat fondatorul companiei pentru presa din Suedia.

Koenigsegg Jesko Absolut este gândit pentru a atinge viteze impresionante. Motorul V8 twin-turbo, cu care este echipat, dezvoltă peste 1.600 de cai putere, atunci când este alimentat cu E85, iar viteza teoretică este de 532 km/h. Cel puțin asta arată simulările.

Desigur, va fi greu de atins această viteză în realitate. Dar, Koegnisegg vrea să se apropie cât mai mult de pragul de 500 km/h.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • bravos
    ce poluare?ce planeta?
    1 4
  • George Simion
    tot o depaseste Nevera!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru