Kubica va concura în patru etape de ERC din sezonul 2013

de Daniel Popescu
Joi, 14.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a anunţat joi că va participa în patru etape din Campionatul European de Raliuri în sezonul 2013: Raliul Insulelor Canare, Raliul Azore, Turul Corsicii şi Raliul Poloniei.

Esential 4 este numarul etapelor de ERC la care va participa Robert Kubica in sezonul 2013
7 este numarul rundelor de WRC2 pe care le va aborda Kubica in acest an
Robert Kubica a anunţat la începutul săptămânii trecute că va concura în şapte etape din Campionatul Mondial de Raliuri la clasa WRC2, iar joi a anunţat şi programul complet pe care îl va parcurge în Campionatul European de Raliuri.

Astfel, după ce anterior confirmase prezenţa doar în Raliul Insulelor Canare din 21-23 martie, fostul pilot de Formula 1 a anunţat că va fi prezent şi la următoarele două etape, Raliul Azore şi Turul Corsicii, urmând să încheie campania în luna septembrie cu Raliul Poloniei din ţara sa natală.

Polonezul susţine că nu şi-a stabilit niciun obiectiv concret pentru cele patru runde de ERC, chiar dacă este văzut deja ca favorit la victorii.

"Nu am niciun obiectiv specific cu excepţia celui de a învăţa.

Raliurile reprezintă următoarea provocare pentru mine şi am o mare oportunitate să capăt experienţă şi să învăţ traseele şi notiţele cu noul meu copilot (n.r - Maciek Baran). Raliul Poloniei va fi ca o revenire pentru mine pentru că nu am mai concurat în Polonia de când aveam 12 ani şi concuram în karting înainte să mă mut în Italia. Va fi grozav să concurez în faţa propriilor suporteri", a declarat el.

Kubica va concura în cele patru etape de ERC la volanul unui Citroen DS3 Regional Rally Car (RRC), similar cu cel pe care îl va utiliza şi în WRC2. El va fi sprijinit financiar de compania petrolieră Lotos, iar luni va efectua un test în Gran Canaria.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru