La spartul târgului: Maşinile Kia vor parca singure abia în 2021

de Daniel Popescu
Joi, 06.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunţat că funcţii precum parcarea autonomă vor fi introduse pe modelele companiei abia în 2021, atunci când unii constructori vor lansa deja modele mult mai avansate.

La începutul acestui an, Kia a anunţat că se înscrie în cursa pentru dezvoltarea unei maşini autonome, dar ca aceasta va apărea abia în anul 2030. Între timp, pe parcursul ultimelor luni, mai mulţi constructori şi-au anunţat ambiţia de a dezvolta maşini autonome în preajma anului 2020, inclusiv Ford sau BMW.

Cu toate acestea, Kia rămâne fidelă planurilor iniţiale, iar acum a dezvăluit primii paşi concreţi pe care îi va face în această direcţie. Astfel, parcarea autonomă va fi disponibilă pe modelele mărcii coreene abia în 2021, deşi este deja testat pe versiunea electrică a lui Soul.

Activată printr-o aplicaţie, funcţia foloseşte o serie de camere video pentru a identifica un loc liber şi pentru a parcă, iar la revenirea proprietarului poate părăsi singură locul de parcare.

Urmareste Automarket
Astfel de funcţii nu reprezintă însă o noutate în industria auto şi sunt deja disponibile, inclusiv pe modelele dezvoltate de Tesla Motors.

În plus, Kia anunţă că funcţia de schimbare autonomă a benzii de circulaţie şi de asistenţă la traficul aglomerat va fi de asemenea disponibilă începând din 2020.

Toate aceste tehnologii sunt dezvoltate sub noul brand Drive Wise, iar Kia apară decizia de a lansa atât de târziu un model autonom.

"Acceptarea maşinilor autonome de către clienţi şi răspunderea (n.r - pentru incidente) vor fi provocatoare", spune oficialii Kia, care sugerează astfel că maşinile autonome vor avea nevoie de mult timp pentru a fi acceptate de şoferi.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • ??? ce vreti sa spuneti in articol???... https://www.youtube.com/watch?v=ehf-TllELmQ este din 21 mai 2012... functia asta s-a lansat odata cu n
    actualul kia ceed... pe plin netul de filmulete...
    2 2
  • mircea
    @gabi
    Între Parcarea autonomă și Asistență la parcare e o diferență la fel de mare ca între Cruise Controlul adaptiv și Mașinile care se conduc singure.
    6 1
  • ok... am incurcat termenii... deci vor avea si ei acea functie pe care o are optional doar seria 7... "automobilul trebuie să fie poziţionat într-un unghi de maximum 10° faţă de locul de parcare selectat, distanţa maximă ce poate fi parcursă fiind de 1,5 ori lungimea maşinii"...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru