La vremuri noi, motoare noi: Fiat pregătște un motor de 2.0 litri și 300 de cai putere, care va debuta pe Jeep Wrangler

de Bogdan Mirică
Marti, 10.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat și Chrysler vor investi 75 de milioane de euro pentru a da naștere unui nou motor de 2.0 litri, cu patru cilindri. Unitatea va fi folosită pentru prima dată de noua generație Jeep Wrangler.

Industria auto actuală este din ce în ce mai provocatoare, chiar și pentru constructorii cu experiență. Grupul FCA Fiat-Chrysler a înțeles că trebuie să țină pasul cu celelalte mari conglomerate din domeniu și a început să investească masiv în dezvoltare.

Italienii au anunțat că vor cheltui 75 de milioane de dolari pentru a crea o linie de asamblare flexibilă, dedicată unui motor nou, cu patru cilindri. Agregatul, botezat cu numele de cod Hurricane, va avea o capacitate de 2.0 litri, un turbocompresor, injecție directă, control variabil al valvelor și este așteptat să dezvolte aproximativ 300 de cai putere.

Esential 300 de cai ar urma să ofere noul motor de 2.0 litri.
Unitatea de nouă generație ar urma să se alăture unui motor mai vechi de 2.0 litri, aspirat normal, care oferă doar 160 de cai.

Noul motor Huricane va reprezenta noua linie de unități eficiente ale Grupului FCA. Primul model pe care va fi instalat ar trebui să fie noua generație Wrangler, așteptată anul viitor.

Chiar Sergio Marchionne, șeful FCA, a susținut că noul Wrangler va avea un nou motor cu patru cilindri, capabil să funcționeze alături de o transmisie automată cu opt rapoarte.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru