Lamborghini ar putea lansa succesorul modelului Aventador în 2022, cu sistem de propulsie hibrid

de Alexandru Monenciu
Luni, 29.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Lamborghini Aventador ar putea primi un succesor în 2022. Constructorul din Sant'Agata Bolognese ia în considerare echiparea acestuia cu un sistem de propulsie hibrid.

Lamborghini a lansat modelul Aventador în 2011, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Gândit ca un succesor pentru Murcielago, Aventador a debutat alături de un motor V12 aspirat natural.

În martie 2016, producătorul italian anunța că nava sa amiral a ajuns la un prag important: 5.000 de exemplare produse. Un an mai târziu, italienii au prezentat lumii întregi varianta îmbunătățită (facelift) Aventador S.

Acum, publicația britanică Autocar susține că modelul din Sant'Agata Bolognese va fi pensionat anul viitor. Succesorul ar urma să fie anunțat de un prototip în lunile următoare.

Nu se cunosc detalii despre designul acestui succesor, dar aceeași sursă este de părere că va fi echipat cu un sistem de propulsie hibrid. Cel mai probabil, unul asemănător cu cel de pe Sian FKP 37.

În cazul acestuia din urmă, ansamblul compus dintr-o unitate V12 și un motor electric integrat în cutia de viteze dezvoltă în total 819 cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în mai puțin de 2.8 secunde.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru